Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 april 2014 | 11:01

Elijah Wood har fått upp ögonen för sci-fi från Skåne

Antonio Tubléns lågbudgetfilm "LFO" får amerikansk biodistribution.

Amerikanska filmbolag har fått upp intresset för en liten science fiction-film från Skåne. Elijah Woods Spectrevision kommer tillsammans med MPI Media Group att skicka upp Antonio Tubléns "LFO" på biodukar i USA.

Filmen är gjord inom satsningen En sexa Skåne, där sex unga filmare fått stöd av Film i Skåne för att spela in varsin långfilm. En av dessa blev "LFO", skriven och regisserad av Tublén ("Original"). Filmen handlar om en man som inser att han kan hypnotisera sina grannar med ljud.

"LFO" hade sin premiär i höstas på Fantastic Fest i Austin, Texas, och har fått positiva recensioner av både Twitch och Hollywood Reporter. Men framför allt fångade den bland annat Elijah Woods intresse, vilket verkligen satte bollen i rullning:

- På själva premiärvisningen frågade någon mig om de var en specifik svensk synth som man ser i introt på filmen, det visade sig vara Elijah. Han uppskattade filmen och även den saltlakrits vi bjöd på, berättar Antonio Tublén för MovieZine.

- Senare efter Fantastic Fest hörde han av sig tillsammans med sina kollegor Daniel Noah och Josh C. Waller som han driver SpectreVision med. I Los Angeles har de även en egen liten festival som heter SpectreFest, där de gärna ville visa den. Det ena ledde till det andra och hokuspokus så var de med på filmen, vilket är fantastiskt kul.

Just nu fortsätter "LFO:s" festivalturné världen över. Här i Sverige får vi troligen se filmen på DVD och on-demand i höst. Kolla in trailern nedan:

| 20 april 2014 11:01 |