Film

Skribent

Hannes Kinnunen

21 januari 2012 | 20:30

Elijah Wood pratar "The Hobbit"

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Andy Serkis om sin karaktär Gollum och om motion capture och så pratar Elijah Wood om Frodo.

Elijah Wood pratar "The Hobbit"

Elijah Wood som återigen ska spela rollen som Frodo i "The Hobbit" har pratat ut lite angående filmen med The Salt Lake Tribune under sin vistelse på Sundance Filmfestival.

- Jag har redan filmat min del. Jag var där i en månad, det tog faktiskt inte så lång tid att göra det jobbet. Det var lite som en halv semester. Och det har gått 11 år sedan jag sist var i Hobbiton. Jag fyllde faktiskt 19 år där vilket är galet då jag nu är 30, det var väldigt konstigt. Samma personer som jobbade på "Sagan om Ringen" var också tillbaka vilket var helt bisarrt, det kändes som att resa tillbaka i tiden. Det var otroligt, säger Elijah.

Andy Serkis pratar Gollum och motion capture

En av de mest ikoniska karaktärerna från "Sagan om Ringen" var utan tvekan Gollum som framfördes av den eminenta Andy Serkis. Nu har han i en intervju med Bill Desowitz pratat ut lite om att återvända som Gollum 12 år senare och hur det har gått.

- Vi har den här gången filmat Gollum på plats vilket har gett det en mer dynamisk känsla i hans scen med Bilbo. Det blir nästan lite teater över det då vi har kunnat exprimentera och prova massa olika saker, säger Serkis.

Under "Sagan om Ringen" så filmade de scenerna med Gollum tillsammans med skådespelana på plats men att Serkis sedan var tvungen att gå till en studio och framföra samma grejer igen så att de kunde transformeras till Gollum på riktigt. Det han säger är alltså att han nu inte behöver göra det utan att allt kan fångas direkt på plats.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 21 januari 2012 20:30 |