Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2020 | 17:15

Elijah Wood återvänder gärna som Frodo i "Sagan om Ringen"-serien

"Sagan om Ringen"-skådespelaren är däremot tydlig med att hans karaktär sannolikt inte kommer att ha något med den nya serien att göra.
I en intervju med Indiewire har Elijah Wood, som spelade Frodo i Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-trilogi, uttryckt sitt intresse och nyfikenhet kring den kommande "Sagan om Ringen"-serien. 
 
- Jag är superfascinerad av vad de gör med tv-serien. Dem kallar den för "The Lord of The Rings", vilket jag visserligen tycker är lite missvisande. För om jag har förstått det rätt så utspelar sig materialet de arbetar på långt före händelserna kring karaktärerna som dök upp i "Sagan om Ringen"-filmerna. Det låter mer som Silmarillion-eran. Jag ska inte bli allt för nördig nu, men det är i så fall under the Second Age of Middle Earth.
 
- Så jag är väldigt nyfiken kring vad berättelsen kommer att handla om. Det är i alla fall klart att det rör sig om Midgård och jag är väldigt glad över att dem spelar in den på Nya Zeeland. Det kommer troligtvis göra att det åtminstone finns en visuell tråd mellan serien och vad vi gjorde i filmerna, förklarar Wood.
 
På frågan om han är sugen på att återvända till sin roll, om frågan väl kommer, så är skådespelaren däremot helt säker.
 
- Absolut! Om de skapar en värld där det verkade som en rimlig och organisk utveckling till vad de höll på med, så ja. Alltså, varje ursäkt att få åka till Nya Zeeland och jobba med något så är jag absolut på.
 
Som Wood själv säger så verkar handlingen i den kommande "Sagan om Ringen"-serien hos Amazon Prime att börja långt före händelserna i de två filmtrilogierna "Sagan om Ringen" och "The Hobbit", som Peter Jackson regisserade. Men med tanke på att Amazon i en del av sitt avtal för att få använda "Sagan om Ringen"-rättigheterna till sin serie, sagt att de har planer för fem säsonger och en möjlig spinoff - så finns det inget som säger att Frodo inte kan vävas in i storyn vartefter. 
 

Läs också: Här är allt vi vet om Amazon Primes satsning på den dyraste tv-serien någonsin

 
Hade du velat se Elijah Wood i rollen som Frodo igen? Kommentera gärna nedan!
| 10 juli 2020 17:15 |