Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juni 2023 | 18:00

Pixars nya animerade film har just haft premiär - kallas redan för en jätteflopp

Hoppsan... Inga goda resultat för studion bakom "Toy Story", "Bilar" och "Hitta Nemo".
Igår gick Pixars nya animerade film ”Elementärt” upp på amerikanska biodukar. Idag kallas den redan för en flopp - ”den sämsta premiärhelgen i Pixars historia”, skriver The Wrap.
 
Experter har räknat ut att premiärhelgen kommer inbringa 28,5 miljoner dollar, mycket lägre än de ursprungliga estimaten. För att jämföra lite: tidigare stod Pixar-filmerna ”Den gode dinosaurien” och ”Framåt” för studions svagaste premiärhelger med 39 miljoner i intäkter. Till och med deras förra film ”Lightyear” öppnade till 50 miljoner dollar, och blev i slutändan en ekonomisk flopp som inte gick hem hos publiken.
 
Det positiva är att biobesökarna verkar gilla ”Elementärt”. Den får starka omdömen av kritiker och bra betyg av publiken. IMDb-snittet ligger på 7.2, vilket är högre än både ”Lightyear”, ”Röd” och Disneys ”En annorlunda värld”.
 
 
Det är svårt att säga varför publiken inte hittar till filmen, för den verkar ändå mysig och kreativ - allt vi väntar oss av Pixar. 
 
Den här romantiska historien  utspelar sig i en stad där eld-, vatten-, jord- och luft-innevånare bor tillsammans. Vi får vi följa det udda paret Brinnie och Vadar, den eldfängda unga tjejen och den mer avslappnade killen som får upptäcka något elementärt: att de faktiskt har massor gemensamt.
 
En bioflopp behöver såklart inte betyda att filmen är kass, och vi ser fram emot att kolla in ”Elementärt” när den kommer upp på svenska biodukar den 7 juli.
| 17 juni 2023 18:00 |