Spel

Skribent

Viktor Eriksson

26 februari 2024 | 21:00

“Elden Ring”-regissören: Tror jag regisserat mitt sista “Souls”-spel

Säger att det sannolikt är någon annan som får ta över framtida spel och att de borde få full kreativ kontroll.
Hidetaka Miyazaki har gjort sig känd som en av spelvärldens stora regissörer de senaste 15 åren. Under den perioden har han bland annat lett den kreativa utvecklingen för FromSoftwares spel “Demon’s Souls”, “Dark Souls”, "Bloodborne" och “Elden Ring”.
 
Samtliga av dessa är moderna klassiker vars popularitet givit upphov till den så kallade “Soulslike”-genren av supersvåra actionspel. Men i en ny intervju med IGN säger Hidetaka Miyazaki att han tror han kan regisserat sitt sista Souls-spel. 
 
– Det är mycket sannolikt att regin för framtida "Souls"-spel kommer hanteras av någon annan, säger Hidetaka Miyazaki och fortsätter.
 
– Ja, jag tror det är väldigt troligt att vi kommer se nya regissörer framöver. Och jag tror att om vi gör det, så skulle jag vilja ta ett steg tillbaka från att översynsrollen och låta dem ha full kontroll över projektet. Jag tror verkligen att det är det bästa och lättaste sättet för dem at växa i den miljön och med de projekten.
 
Det enda "Souls"-spel som Hidetaka Miyazaki inte regisserat är “Dark Souls 2” där han däremot hade en övervakande roll. Spelet har återkommande kritiserats för att vara det svagaste "Souls"-spelet men Hidetaka Miyazaki själv säger att han tror att det var spelet som på sikt ledde fram till “Elden Ring”.
 
– Vad gäller “Dark Souls 2”, så tycker jag personligen att det var ett väldigt bra projekt för oss, och jag tror att utan det, så hade vi inte gjort många av de kopplingar och idéer som bar serien framåt.
 
Den 21 juni i år släpps “Elden Rings” stora expansion “Shadow of the Erdtree” som regisseras av Hidetaka Miyazaki. Det återstår att se om det blir hans sista "Souls"-spel i registolen. Vad han i så fall kan komma att göra istället är oklart. 
 
| 26 februari 2024 21:00 |