Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 februari 2023 | 10:52

"Elden Ring" får expansionen "Shadow of the Erdtree"

Det oerhört prisbelönta spelet "Elden Ring" har en expansion på gång med nya utmanande äventyr i The Lands Between.
I helgen var det ett år sedan det otroligt hyllade spelet "Elden Ring" av From Software ("Dark Souls", "Bloodborne") och "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin släpptes.
 
Ända sedan det lanserades har fansen suktat efter en expansion, likt hos tidigare spel av utvecklarna. Nu är det bekräftat att det blir mer "Elden Ring", i form av "Shadow of the Erdtree" som nyligen började utvecklas.
 
 
I nuläget finns det väldigt lite information om "Shadow of the Erdtree", varken om vad det handlar om eller när det är tänkt att släppas. Vi vet bara att det kommer till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
"Elden Ring" utspelar sig i The Lands Between, ett sargat land efter att den mäktiga ringen med samma namn som spelet krossades. Nu ligger landet i ruiner, härjat av odöda och groteska monster - samtidigt som ett mystiskt gyllene träd tornar upp över landskapet. Du spelar som en "Tarnished", en utvald krigare som är ute efter ringbitarna. Spelets värld skapades tillsammans med "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin.
 
Det kom nyligen fram att "Elden Ring" är det mest prisbelönta spelet genom tiderna, då det vann årets spel hos totalt 324 sajter och omröstningar. Bandai Namco Entertainment och From Software gick dessutom nyligen ut med att spelet har sålts i över 20 miljoner exemplar, så det är inte förvånande att de väljer att släppa en fortsättning.
 

Läs vår recension: "Elden Ring" är en makalös spelupplevelse

 
Vad hoppas du att "Shadow of the Erdtree" innehåller?
| 28 februari 2023 10:52 |