Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2023 | 12:25

”Aniara”-regissörernas nya film ska bli ”poetisk och korkad”

Pella Kågerman och Hugo Lilja följer upp rymddramat ”Aniara” med satiriska ”Egghead Republic”.
I vår börjar inspelningen av ”Aniara”-regissörernas andra långfilm. Pella Kågerman och Hugo Lilja följer upp rymddramat från 2018 med ”Egghead Republic”, som beskrivs som en satirisk coming-of-age-/sci-fi.
 
Historien utspelar sig i en alternativ värld där kalla kriget aldrig tog slut. När en atombomb träffar sovjetiska Kazakstan skickas en ung svensk reporter från en hipp tidning in i krigszonen för att rapportera.
 
Handlingen baseras dels på romanen ”Die Gelehrtenrepublik” av Arno Schmidt och dels på Pella Kågermans egna erfarenheter som skribent på Vice Magazine. Manusförfattarna och regissörerna utlovar ett äventyr som går "over-the-top":
 
– Vi har längtat efter att hoppa upp på den här radioaktiva besten, och har inte varit så här exalterade på länge. Vi ser fram emot att låta publiken hänga med på det här överdådiga äventyret. Poetiskt och dumt är ambitionen!
 
”Egghead Republic” produceras av NonStop Entertainment som också distribuerar den i Norden. Inspelningen kommer att ske i Stockholm och på Gotland.
| 16 februari 2023 12:25 |