Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 januari 2024 | 13:00

Har Marvels "Echo" någon bonusscen i eftertexterna?

Bonusscener är en tradition som följt MCU sedan starten, och "Echo" är inget undantag. Här berättar vi mer om scenen och vad den innebär.
Igår släpptes alla fem avsnitt av Marvels senaste superserie "Echo" på en och samma gång. Och för den som inte stänger av sista avsnitten direkt när eftertexterna drar igång, bjuds på en intressant liten bonusscen. En scen som både är något av ett påskägg men också lägger upp bollen för framtiden.
 
Men för att kunna prata om det, måste jag prata om slutet, så är kommer en ordentligt och tydlig SPOILERVARNING.
 
Känner du dig tillräckligt varnad nu? Bra, då kör vi.
 
I "Echo" visar det sig att Wilson "Kingpin" Fisk (återigen spelad av den ojämförlige Vincent D'Onofrio) överlevde skottet som Maya Lopez (Alaqua Cox) avfyrade mot honom. Ett trasigt öga till trots är Fisk inte det minsta bitter, utan vill snarare ha tillbaka henne i sitt liv och under sin kontroll. Mayas nekande leder till en fight som hon vinner, och när Wilson Fisk med svansen mellan benen återvänder till New York.
 
I bonusscenen ser vi Fisk på sitt privata flygplan, sårad och besegrad, när tv:n visar ett samtal från en diskussion om det stundande borgmästarvalet i New York City. Samtalet handlar om hur valet saknar en troväridg kandidat, någon som folket kan ty sig till, en slagskämpe som slåss med knytnävarna.
 
Det här får Wilson Fisk att intresserat spetsa öronen och bekräftar inget, men antyder att han kommer ställa upp i borgmästarvalet.
 
 Och det finns en grund för detta från serietidningarna. I en storyline som tog sin början i ett nummer av "Daredevil" 2017, ställde Fisk upp i New Yorks borgmästarval och vann. Trots att vinsten inte var helt renhårig och ärlig, så var han en effektiv borgmästare och behöll positionen ändå till 2022 (i vår verkliga värld-tid).
 
Vad gäller MCUs version av Kingpin så är det en rimlig gissning att vi kommer se hur det går med borgmästarvalet och en eventuell vinst i kommande "Daredevil: Born Again", men den serien ligger fortfarande en bit in i framtiden.
 
 
Vad tror du om framtiden för Kingpin i MCU?
| 11 januari 2024 13:00 |