SPONSRAT

Skribent

MovieZine

12 april 2015 | 14:30

Eftersnack: Spindelmannens uppgång och fall

Det här hände i sjätte avsnittet av "100 Code".
Efter att Mikael och Tommy lyckats få en suddig bild på den kvinna som sövt och dödat lastbilschaufförer längs E4:an, hörde polisen i Norrköping av sig och berättade att kvinnan, Frida, ett år tidigare hävdat att hon blivit våldtagen av en spindel. Efter att Mikael, Tommy och de andra i laget, fått fram bilder på kriminellt belastade chaufförer, är det en chaufför som sticker ut, då han har en stor spindel tatuerad på halsen.

Snabbt lägger Mikael ihop pusselbitarna och förstår att Frida själv blev drogad och våldtagen av spindelmannen, och nu är ute efter hämnd. Då Frida använde samma drog som tidigare mördare gjort, antog poliserna att Frida hade kontakt med den mystiske LH, när det egentligen var spindelmannen som var kopplingen. Tyvärr hinner Frida skjuta den tatuerade chauffören innan poliserna hinner fram, men chauffören hinner varna Frida om att LH ser allt. Detta får vi tittare bekräftat, då LH följer polisens arbete via övervakningskameror.

Vår kära vän och konstnär har fortfarande inte fått komma till. Däremot vete polisen nu att en okänd ryss kommit till Sverige från Kanada, med ett falskt pass gjort av LH.

I detta sjätte avsnitt får vi också fler pusselbitar till Tommys bråkiga historia, med en flickvän som antagligen inte lever längre. Antagligen på grund av problem med en polare till Tommy, tillika flickvännens bror. Vad hände egentligen? Och vem i hela världen är LH?

| 12 april 2015 14:30 |