SPONSRAT

Skribent

MovieZine

22 juli 2018 | 15:00

Eftersnack: Klarar Marissa pressen i ”Six”?

Elitsoldaterna åker tillbaka till Virginia Beach efter sitt uppdrag men är ovetande om terrorn som väntar på hemmaplan. Spänningen ökar i säsongens åttonde avsnitt.
Det tar inte lång tid i andra säsongens åttonde avsnitt för Michael att tillfångatas av ”The Prince”. Däremot dröjer det innan Michael får hans förtroende åter, om han nu lyckas få det tillbaka alls... för det är svårt att veta vem som kan lita på vem i ”Six”.

Jag tycker nog det läskigaste hotet kommer från den som ser allra oskyldigast ut – nämligen Marissa! Hon har ju nästlat sig in hos Rickys familj, där hon presenterat sig som fotografen Chloe. I förra avsnittet snokade hon runt bland familjens fotografier och ville veta när pappa Ricky skulle komma hem, och nu när uppdraget i Östeuropa är över, så är han och resten av elitsoldaterna äntligen tillbaka – men knappast i säkerhet!

Jackie är överlycklig över att se sin man, men Ricky är arg. Han har hittat hennes pistol i bilens handskfack och kräver att få veta vem som gett henne den. Jackie ber om ursäkt och förklarar att hon känt sig paranoid, men vi som vet att Chloe i själva verket är Marissa, kan kanske inte låta bli att rysa lite när Ricky tar pistolen ifrån henne. Det här bådar inte gott alls!

Mycket riktigt - Marissa kommer över med blommor nästa dag, och blir helt överväldigad när hon möter Ricky. Familjen bjuder på middag tillsammans, men Marissa säger att hon inte mår bra. Kanske stämmer det också? Hur kallhamrad hon verkar måste det väl ändå tära lite på samvetet att ha ihjäl människor som bara velat henne väl? För vi vet ju vad hon har i kikaren, och spänningen stiger när Jackie ber Ricky att köra hem henne...

Riktigt snygg spänningshöjare, scenen med dem två ensamma i bilen, eller vad tycker ni? Och spänningen höjs ytterligare när ”The Prince” tvingar Michael att visa sin lojalitet genom att kontakta sin agent i USA... gissa vem? Marissa ringer tillbaka efter bilresan med Ricky, och Michael beordrar henne att döda dem alla!

Det är alltså enormt mycket som står på spel för elitsoldaterna även på hemmaplan, för hur ska de kunna lista ut att Anabels unga, oskuldsfulla kompis Chloe är en tränad lönnmördare med order att döda?
 
Vi får hålla tummarna för dem i nästa veckas avsnitt, som visas på HBO Nordic torsdagen den 26 juli. Kommentera gärna nedan, så fortsätter vi vårt eftersnack då.
| 22 juli 2018 15:00 |