SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

15 mars 2017 | 16:00

Eftersnack: Ingen drivs så hårt av motgångar som Bobby Axelrod i "Billions"

Få serier har samma tempo som "Billions". Tappar man fokus bara en kort stund tvingas man spola tillbaka. Veckans avsnitt är det hittills bästa beviset på det. Titta inte om du känner dig trött.
Sedan Wendy lämnade Axe Capitals förra säsongen har hon, med viss desperation, provat på allt möjligt för att slippa återvända till Bobby. Hon har kört eget, peppat konkurrenter och i veckans avsnitt hjälper hon rymdkillen Craig Heidecker (Elon Musk?) att utvärdera sin personal. Inget engagerar henne som Axe en gång gjorde, men hon gör allt hon kan för att stå emot Bobby, trots både komplimanger och personangrepp. Naturligtvis är det ingen vild gissning att hon förr eller senare kommer att smälta för Bobbys kända charm, alternativt känna sig tvingad att återvända.

Leken övergår i allvar

De över hundra stämningarna som landat i Chucks knä börjar ställa till det. Inte minst den från Bobby, där han anklagar Chuck för att olagligt ha tagit sig in på Axe Capitals utan något officiellt ärende och syftar då på giganternas möte i förra säsongsavslutningen. Tiden är inne för giganterna att återigen ses, denna gång med sina advokater, för att bena ut vad som egentligen hände den där kvällen.

Bobby har naturligtvis varken lidit någon större ekonomisk skada eller börjat känna sig otrygg. Syftet med hans legala klagomål är bara att få spänna (och visa) sina muskler och i samma veva få retas med Chuck. Han vet det. Chuck vet det. De bådas advokater vet det, men... Alla är lika inför lagen, så båda sidorna förbereder sig noga och lovar sina respektive advokater att behålla lugnet under mötet.



Lara tar efter den bäste

Den uttråkade hemmafrun Lara Axelrod har precis rullat igång sin nya verksamhet; att erbjuda rika människor dropp på morgonen efter en tuff kväll. Hon stöter snabbt på problem då affärsmannen Dan Wolfes utmanar henne med exakt samma affärsidé. Bobby erbjuder sig självklart att ringa Wolfe och be honom lämna Laras kunder i fred, men Lara vill lösa alla problem på egen hand, vilket hon också gör, "Bobby style".

Chuck spelar schack med Spartan-Ives

Chuck visar sina kunskaper i schack genom att dra igång en teater, ett skådespel som förhoppningsvis ska lura alla inblandade. Till och med hans egen pappa får ovetande agera bonde i spelet mot Spartan-Ives och dess vd, Lawrence Boyd. Den första akten är att skicka FBI på företaget, som naturligtvis inte hittar något av intresse. Den andra akten handlar om att Chuck, mellan fyra ögon, låtsas vara desperat och ber Lawrence Boyd om hjälp. Planen är att Lawrence återigen ska känna sig säker, och därmed fortsätta sin illegala verksamhet, vilket han gör. Tur för Chuck att han sedan förra avsnittet har en insider.



Så, de möts igen

Bobby snöade för ett par avsnitt in på ett eventuellt ägarskap av ett fotbollslag i NFL. Det hela började som en kul grej vid sidan om seriens huvudspår, men i samma takt som Bobby stöter på problem med köpet, lägger han också allt mer tid och resurser på att lösa problemen. Ingen i världen verkar drivas så hårt av motgångar som Bobby. I veckans avsnitt visar det sig att NFL inte vill veta av Bobby, trots hans desperata försök att låtsas vara något han inte är.

Under mötet med Chuck (som för övrigt är seriens hittills roligaste stund) får Bobby under en paus veta att NFL inte vill ha med Bobby att göra. Han fick till slut ett definitivt "nej", något han alltid har svårt att hantera. Fylld av hat för Chuck och ilska för nederlaget med NFL återvänder Bobby till mötet med förnyad energi. Slut. Hoppas nästa vecka kommer snabbt...

| 15 mars 2017 16:00 |