SPONSRAT

Skribent

MovieZine

6 augusti 2018 | 09:00

Eftersnack: Gripande säsongsavslutning av ”Six”

I säsongens sista avsnitt av ”Six” hamnar då äntligen Gina öga mot öga med självaste ”The Prince”, men det går kanske inte riktigt som vi väntat oss...?
Andra säsongens sista avsnitt blev lika intensivt som väntat, med SEAL-teamet och jihad-soldaterna i närkamp, men visst hade vi kunnat önska ett något lyckligare slut åt våra hjältar? De har inte haft det lätt i kampen mot terroristerna varken ute på fältet eller på hemmaplan.

Men för att ta det från början; de inledande scenerna med SEAL-teamets uppbackning var lika snygga som skrämmande, tycker jag. Helikoptern över skogarna med de vajande trädtopparna, soldaterna som rör sig över de grå klippformationerna, obeveklig förgörelse i vacker natur.

Sedan tilltagande spänning när Michel är ensam kvar i byggnaden tillsammans med ”The Prince”, och inte får fly ifrån slagfältet eftersom ”The Prince” fortfarande inte litar på honom. Det måste vara Michael som har lett elitsoldaterna till dem, resonerar han, och säger åt honom att visa mobilen. Han avfyrar pistolen för att visa att han menar allvar och Michael tvingas hala fram sin mobil – med sms från Gina!
 
 
Michael Nasry porträtterades enormt väl av Dominic Adams, måste jag säga, och hans karaktär har på många sätt burit upp serien. Michael som manipulerade alla från första stund, och lämnade oss osäkra på vems sida han egentligen stod på, ända in i det sista. Han tog enorma risker för att hjälpa Gina, men han var också terrorist med stor övertygelse och starka ideal.

Gina vill i sin tur hjälpa Michael som hon lovat, men befälhavaren säger nej. Den fritagna Ambassadören, som hållits kidnappad tillsammans med Michael, förklarar att denne sagt att han jobbar för dem, men sedan skjutit på SEAL-soldaterna. Så vart bär det av för Michael egentligen, när han äntligen tycks kunna fly från ”The Prince”, och haltar iväg i slutscenen?

Men ”The Prince” får sista ordet när det gäller Gina! Vad tycker ni om hur det slutade för henne? Det verkar ju inte som det blir någon tredje säsong, så många trådar kommer aldrig få någon tillfredställande lösning. Därför kan det ju vara kul att själva spekulera i hur elitsoldaternas fortsatta öden skulle kunnat se ut.
 
 
Jag tycker att Alex ska åka till Dharma i Kalifornien, och försöka finna en ny mening med tillvaron där han inte riskerar några slag mot huvudet. Fishbait har en lång rehabilitering framför sig, men återhämtar sig och kan återförenas med i teamet igen. Buddha får sig en tankeställare om Jackies pistolinnehav, och skaffar henne en till slut. Bear är förtvivlad och har år av terapi framför sig, men teamet är väl sammansvetsat och stöttar honom allt de kan.

Och Michael, ja, Michael, vad händer med honom? Sitter han vid sin dator och rekryterar unga amerikanska män och kvinnor till sin extremiströrelse, eller har han bytt sida? Vad tror ni? Kommentera gärna nedan i säsongens sista eftersnack av ”Six”.
| 6 augusti 2018 09:00 |