SPONSRAT

Skribent

MovieZine

2 juni 2018 | 09:00

Eftersnack: Elitsoldaterna i ”Six” är tillbaka

De enormt vältränade skådisarna som spelar de enormt vältränade elitsoldaterna i ”Six” är nu tillbaka med nya avsnitt på HBO Nordic.
"Six" är baserat på verklighetens Navy SEAL i USA, som är specialtränade elitsoldater. De spenderade 10 år med att jaga Usama bin Laden innan de slutligen lyckades finna och oskadliggöra honom under en snabb, effektiv attack.
 
Liksom förlagan jagar det hårdkokta teamet i "Six" också terrorister, och vi får följa dem under blodiga attacker varvat med familjeliv där de hemsöks av minnen från de brutala sammanstötningarna.
 
I andra säsongens första avsnitt hamnar den amerikanska jihadisten Michael under CIAs överseende, och i det andra avsnittet fortsätter CIA-agenten Gina att sköta förhören för att hitta hjärnan bakom attacken. Gina spelas av Olivia Munn, som är det senaste tillskottet i serien. Hon har berättat i intervjuer hur hennes karaktär är baserad på riktiga CIA-agenter:

- Det finns många kvinnor i CIA, men hon har kommit in, och hon har en personlig vendetta. Det var viktigt för mig var att avbilda skeendet på ett realistiskt sätt.

Ingen kan väl helt undgå att dra paralleller till verklighetens politik och jakt på terrorister. Munn har också nämnt hur polariserande allt är just nu, men uppmanar till att tänka respektfullt på de som faktiskt riskerar sina liv för oss andra:

- På nyheterna varje dag är hör vi om galna beslut, och vi tänker inte alltid på de män och kvinnor som går ut i frontlinjen och riskerar sina liv... Du tittar på dessa killar som ärligt talat är så enormt modiga och ena riktiga hjältar, eftersom de sätter sina liv på spel för miljoner människor som de aldrig någonsin kommer att träffa.
 
 
Denna säsong har alltså Munn och elitsoldaterna som uppdrag att infiltrera fientligt territorium i Östeuropa för att leta upp hjärnan bakom ett jihadist nätverk. De två första avsnitten av nya ”Six”, liksom hela första säsongen, finns nu att streama på HBO Nordic. Kommentera gärna nedan, så fortsätter vi vårt eftersnack efter nästa avsnitt den 7 juni.
| 2 juni 2018 09:00 |