SPONSRAT

Skribent

Saga Olsson

27 mars 2017 | 12:30

Eftersnack: De största små lögnerna i ”Big Little Lies”

När vi just tror att vi har fått reda på alla små stora lögner och att vi lyckats lista ut vad det är som hänt och vad, så bjuds vi på en sista plot-twist.
Slagsmål, sjukhusvistelser, anklagelser och en och annan försoning mellan ärke-fiender lämnar oss mer förvirrade än någonsin. Att skvaller sprids i en hastighet som inte är nådig i Monterey är ingen hemlighet, men vilken lögn är invånarna redo att döda för att hålla fortsatt ”sann”?

Att hålla upp ett sken av att man både lever och leder det perfekta livet, är något som är ständigt följeslagande i våra liv. Vi skryter i facebook-statusar, postar snygga bilder på lyx-middagar och semestrar. Man har det coolaste kompisgänget och de gladaste barnen i ett virrvarr av ständig illusion. Att hålla uppe skenet är en del av vardagen. Bakom skärmen är det enkelt, men i en stad som Monterey där man lever lika nära sina vänner som fiender, är det viktigt att hela tiden visa upp sin perfektionism. Skeletten man har i garderoben ska inte gömmas, de ska helst glömmas. 

Madeleines vänsterprassel, en hemlighet bara två personer känner till. Madeleine själv och den andra mannen. En hemlighet med förmågan att krossa många hjärtan och göra ett helt grannskap fnittrandes av lycka över deras olycka. 



Celestes våldsamma förhållande, som leder till sjukhusbesök och hemliga möten med mäklare, skulle krossa illusionen hon så hårt försöker hålla uppe. Bilder i solnedgångar, bilder på glada barn utan mörka moln på ett ena, trots att de förföljer henne både in i och ut från terapi-besök.

Jane och Ziggys pappa. Sex år senare påminns hon varje dag, inte bara i form av sonens ansikte, utan även av hans frågor. Att hon en dag kommer behöva avslöja allt, är oundvikligt. Men än döljs det med alla medel. Det dröjde inte långt innan hennes stora lilla lögn om vad som hänt avslöjats av Madeleine och Celeste.

Men när trion håller hårt i varandras hemligheter så står vi fortfarande famlandes i mörker. Vilken stor liten lögn är det vi missat? Det här är ingen serie som stoltserar med plot-twists och storslagna cliffhangers som tvingar oss att genast kasta oss på nästa avsnitt.  Men efter sex avsnitt med subtilitet skriker jag ändå efter mer.

Nästa måndag släpps sista avsnittet av "Big Little Lies" på HBO Nordic och att vänta på en series final-avsnitt, har aldrig varit såhär svårt.

Hur är era förväntningar inför seriens sista avsnitt? Kommentera nedan.
| 27 mars 2017 12:30 |