SPONSRAT

Skribent

MovieZine

30 juli 2018 | 14:00

Eftersnack: Blodig sammanstötning i ”Six”

Efter SEAL-teamets sista, ofullbordade uppdrag i Östeuropa, är de mer motiverade än någonsin att lyckas denna gång. Det leder till en blodig sammanstötning...
Säsongens nionde avsnitt inleds med att elitsoldaterna tränar inför nästa uppdrag. Gina har ju som vi minns fått sparken för att hon lät Michael slippa undan, men så lätt ger hon inte upp.

Hon kallar till hemligt möte och visar filmat material som Michael skickat henne på ambassadören, som han suttit fången tillsammans med. Hon kräver att få tillbaka sin tjänst igen, för att slutföra uppdraget. Med så mycket trumf på hand kan de inte säga nej – Gina välkomnas tillbaka!

Och Michel, ja, Michael, han lever i ständig fara eftersom varken ”The Prince” eller SEAL-teamet litar på honom. I detta avsnitt riskerar han dock allt för elitsoldaterna och Gina, men varför? Vad är slutmålet? Är han omvänd eller ej?

Via textmeddelanden och GPS lyckas han leda elitsoldaterna med Gina i täten till Azerbaijan, där ”The Prince” är uppväxt och hans pappas gamla gruva erbjuder ett fint gömställe. ”The Prince” kan navigera de mörka gruvgångarna och omgivningen som sig egen ficka, en fördel elitsoldaterna inte har.

Jag tycker scenerna i gruvgångarna och det gröngrumliga mörkerseendet levandegjorde scenerna och drog in en i händelsernas centrum på ett väldigt effektfullt sätt. De snabba klippen och svårigheten att se klart gav lite extra magpirr åt sammandrabbningen och jakten i gångarna.

Särskilt förmedlades elitsoldaternas förvirring bra, där de tog sig runt bäst de kunde på okänd mark. Dessvärre ser det inte ljust ut för dem, eftersom fienden visar sig ha uppbackning som de knappast kunnat räkna med... det blir en blodig sammandrabbning helt enkelt, och än är det inte över...

Ett nervkittlande sista avsnitt väntar torsdagen den 2 augusti på HBO Nordic, eller vad tror ni? Kommentera gärna nedan, så fortsätter vi vårt eftersnack nästa vecka.
| 30 juli 2018 14:00 |