SPONSRAT

Skribent

MovieZine

6 april 2015 | 14:00

Eftersnack: Barhäng, självskador och döda chaffisar i "100 Code"

Det här hände i avsnitt 5.
Konstnären från Kanada, som ursprungligen verkar komma från Ryssland har anlänt till Stockholm, talandes perfekt svenska. Han tar in på ett hotellrum och får ett pass och en mobiltelefon levererat till sitt hotellrum. Gissningsvis från LH. Det enda konstnären hinner göra i detta femte avsnitt är dock att rita en gigantisk uggla på en vägg. Mer om honom i nästa avsnitt?

Mikael och Tommy fortsätter att lägga pussel. Först får killarna veta namnet på den mördande imitatören som Tommy stoppade i förra avsnittet. Det visar sig att han bodde i en bod på sin mammas tomt, mitt i skogen. På en vägg i boden hittar polisen artiklar om Christian Hellström och mängder med fotografier på kroppsdelar.

Därefter får killarna veta att flera långtradar-chaffisar har dumpats längs E4:an, varav minst en har ett märke efter en spruta i halsen, varför morden blir intressanta för Mikael, Tommy och deras lilla grupp. Kan det vara en av LH:s mördare som gjort detta? Efter att ha förbättrat en övervakningsbild får polisen se att den misstänkta mördaren är en kvinna.

Jakten på LH och ytterligare mördare får stå tillbaka i avsnittet, och istället får Mikaels dotter och hennes problem ta mer plats. Hon skär sig och försöker förföra en polis. Vi får också se mer av Tommys fru, som vi inte vet mycket om. Tommy dagdrömmer om henne i en bar, samtidigt som bartenderskan stöter ogenerat på Tommy. Vad hände med frun?

Så, vad kan vi se fram emot i nästa avsnitt? Konstnären kommer sannolikt göra sitt första drag, och jag gissar att han kommer att lyckas. Det lutar väl också åt att Mikaels dotter, som mår allt sämre, kan komma att bli ett offer? Men vem är kvinnan som söver och kväver chaffisarna i Gävle och Södertälje? Stay tuned…

| 6 april 2015 14:00 |