SPONSRAT

Skribent

Saga Olsson

13 mars 2017 | 22:00

Eftersnack: Är Jane mördaren i ”Big Little Lies”?

Med hälften av miniseriens avsnitt sedda börjar det bli dags att spekulera kring vem som är offret, eller den något mer spännande frågan, vem det är som är förövaren.
Låt oss grabba våra detektivglasögon och se efter vilka bevis vi har för eller emot våra karaktärer.

Perry (2/5 mördarstämplar)


Med den kortaste stubinen och ett tålamod som inte existerar, blir det ett självklart val att ta sig en extra kik på honom. Tendensen till att börja starta bråk på nästan inga premisser alls och närheten till våld, så ligger det nära till hands att se honom som potentiell mördare. Men vad skulle motivet vara? Han reser mycket i jobbet, saknar att få umgås med sin familj och tar par-terapi på allvar. Celeste (0/5 mördarstämplar)


Den kanske mest stabila människan i Monterey, som med ett iskallt uttryck inte kommer med så mycket intryck. Att ge Perry en örfil är antagligen den största skada hon någonsin gjort någon. Hon jobbar inte, vilket ger henne mycket tid över till att planera ett mord, men eftersom hon lever för gulliga familjemoments (eller kanske mest för att ta kort på dem) och totalt saknar fiender, känns ett mord begått av henne extremt orealistiskt.Renata (3/5 mördarstämplar)


Som jag även kallar superbitch no. 1, har målats upp som både den svagaste och starkaste karaktären. Som en karikatyr av överklassdamer som fokuserat på sin karriär framför familj, har hon en näsa för bråk och letar konstant upp situationer där konflikter kan uppstå. För att sedan mysa i sin offerkofta och den ständiga följeslagaren, vinglaset. Att hon är beredd att gå över lik, råder det ingen tvekan om, frågan är bara om hon även är beredd att döda för att göra det?Madeleine (2/5 mördarstämplar)


Att serien kretsar kring henne som huvudperson är ingen hemlighet. Som den mest flexibla karaktären har vi sett henne som en gnällande fru, omtänksam mor och en vän som alltid är redo att ställa upp, vare sig det handlar om att gå på yoga, eller hjälpa andra i nöd. Men hon uppvisar också tendenser av att vara ett galet ex och det är tydligt att hon kan vara en riktig bitch i situationer som kräver det. Kan hon döda någon? Ja. Är det troligt? Jane (4/5 mördarstämplar)


Som seriens underdog är det mycket som inte går enkelt i Janes liv. Hon saknar allt de andra har, en pappa till sitt barn, en rik make, oändligt med pengar och motiven går on and on. Med en historik varken vi eller invånarna i Monterey känner till samt det faktum att hon sover med en pistol under kudden, är möjligheten att hon skulle hålla i ett skjutvapen, redo att avlossa ett skott, eventuellt inte främmande för henne.  Situationerna hon och sonen hamnar i cementerar hennes icke-status och ju mer vi får veta om hennes förflutna, desto mer mystik finner vi. Som Carola sjöng, Främling vad döljer du för mig?Chloe, Ziggy, Amabella & tvillingarna (0/5 mördarstämplar)


Att barnen skulle ha något med mordet att göra är inte särskilt sannolikt, men när en river av benet på skolans maskot Harry The Hippo och en annan tappar bort honom förstår vi att ingenting är omöjligt.
Vem tippar du på som mördaren i "Big Little Lies"? Berätta i kommentarerna nedan.
| 13 mars 2017 22:00 |