Serie

Skribent

Saga Olsson

1 maj 2017 | 09:00

Eftersnack: 5 största lösa trådarna i ”Skam”

Efter det tredje avsnittet av "Skam" har vi flera obesvarade frågor att fundera på. Kommer vi få alla svaren under säsongens gång?
Den med skarp blick kunde i veckans avsnitt se hur russebuss-konceptet ska vara en blandning mellan mystik och humor, vilka är de två största komponenterna Sana är uppbyggd på. Det är därför vi älskar Sana, men också just därför vi älskar ”Skam”.

Därför kunde jag inte låta bli att märka, hur denna säsongen har något mindre fokus på henne som huvudperson och något mer på sidohistorier. Vilket å ena sidan är tråkigt, då Sana med den bästa arsenalen av sarkastiska meningar som perfekt kompletterar det episka bitch-facet förtjänar all fokus, men med tanke på att denna säsongen blir det sista, fullt förståeligt.

Dags att knyta ihop alla lösa trådar!

1. Vildes mamma. Redan i tidigare säsong har Vildes mamma kort kommit på tal. Bortförklaringen för varför de inte kunde vara hos Vilde, fick samma svar nu som då: ”vinkväll”. Denna gången såg vi hur Sana ifrågasatte och Vildes reaktion på det, ger oss hinten att detta mysterium kommer lösas innan seriens slut.

2. Rivaliteten med Pepsi Max-gänget. En gedigen historia som vi följt sedan första säsongen, förtjänar inget annat än ett bra avslut nu under den sista. Vi har börjat se de första trevande stegen mot någon som snart (med lite god vilja) nästan kan kallas vänskap, men frågan vi alla vill ha svar på är ju om Eva och Ingrid någonsin kommer bli vänner igen?

3. Mikael och Even. Ingen kunde utgå att missa Evens extremt konstiga reaktion, när han vid skolskåpen frågade Sana om varför hon och Isak pratat om Mikael. För reaktionen just nu känns inte något annat än konstigt. Vi vet att han uppenbart döljer något, men vad? Hur kommer det avslöjas och vilka blir reaktionerna?
 
 
4. Noora och Wilhelm. Varför lämnade Noora London och Wilhelm bakom sig? Hittills har hon, båda gångerna frågan kommit upp, lyckats undvika att svara. Vilket snabbt skapade kanske flest sekulationer kring alla lösa trådar på listan, blev hon gravid? Var han otrogen? Fast det vi egentligen vill ha svar på, kommer han tillbaka innan säsongens slut?

5. Sana + Yousef. Inte en sido-historia, men bör självklart nämnas. När Sana skippar fredagsbönen och ”råkar” ha fest i föräldrahemmet, så är det ingen stor revolt hon gör utan visar på hennes inre kamp, med försök att både passa in och inte passa in, i det som förväntas av henne. Och med förutsättningen att det kommer bli något mer mellan dem och att Sana nu vet att han inte är muslim, vad kommer mamma säga?

Har jag missat någon? Vilka svar tror ni att vi kommer få?
| 1 maj 2017 09:00 |