SPONSRAT

Skribent

MovieZine

19 april 2015 | 09:00

Eftersnack "100 Code": Polisen som kramades

I veckans avsnitt flippar en orättvist behandlad polis och börjar systematiskt avrätta kollegor.
Vid ett tillfälle gömmer sig polisen, Martin Lindström, i en lägenhet och öppnar eld mot den polisstation där Tommy, Mikael och de andra i gruppen arbetar. I en scen, som för tankarna till Beck-filmen "Mannen på taket”, skjuts flera poliser, inklusive sidofiguren Andersson. Tommy och Mikael gissar att även detta kan vara ett verk av den notoriske LH.

Efter en långsam biljakt genom stan lyckas polisen stoppa Martin, men hittar inget som pekar på att LH varit inblandad. Istället får den nu frustrerade konstnären äntligen sitt första uppdrag från LH, efter att tidigare bara varit någon minut ifrån att skära halsen av sitt första offer, en kvinnlig säkerhetsvakt på ett museum. LH stoppade honom, med motiveringen att det var fel tid och plats.

I övrigt har vi fått bekräftat att Tommys gamla flickvän, vars spöke dyker upp lite då och då, mycket riktigt är död. Dessutom hävdar spöket att det var Tommy som dödade henne, något som kanske bara är Tommys dåliga samvete som talar. Förhoppningsvis.

I nästa avsnitt får konstnären äntligen både måla och utföra sitt första mord. Frågan är om Tommy och Mikael kan hinna stoppa honom innan dess?

| 19 april 2015 09:00 |