SPONSRAT

Skribent

MovieZine

2 maj 2015 | 08:00

Eftersnack "100 Code": Mörk, mörkare, avsnitt 9

Veckans avsnitt inleds med en död kvinna under en bro.
Hon har blivit placerad där efter sin död, tömd på blod, sittandens på en stol med ett vinglas, halvfyllt med hennes eget blod. Det visar sig att hon inte haft det lätt varken hemma eller privat.

Sen händer mycket.

Mikaels dotter Hannas kärlek för polisen Göran växer i samma takt som vi tittare förstår att Göran antagligen är en extremt dålig människa. Han hänger på suspekta sexklubbar, tvingar ägarna att ge honom mutor och börjar bli allt mer elak och hård mot Hanna (vilket bara verkar göra henne ännu mer intresserad).

Det visar sig att den mördade flickan under bron, Sofia Sala, spenderade sina sista kvällar på en sexklubb, mycket lik den Göran brukar besöka. Frågan är vad Mikaels kollega, tillika Mikaels dotters pojkvän, har med hela historien att göra.

Mikel och Tommy får tag i en Amir, som annordnar sexfester i en tom lokal i Bredäng, men ett vittne hävdar att det är fel Amir, att det är en annan Amir som ligger bakom mordet på Sofia. Den Amir som polisen fått tag på är inte oskyldig, utan får betalt av en okänd man (LH?) för att fixa tjejer som sen riskerar att ”försvinna”.

Samtidigt fortsätter polisens tekniska resurs, Phille, att etablera kontakt med LH genom att berätta om sina innersta, mörka hemligheter på forumet Temptations. Trots kontakt avslutas veckans avsnitt med att poliserna, Phille, Tommy och Mikael, inser att LH förstår att de är poliser. Vi tittare får detta bekräftat då vi ser gänget via den dator LH använder. Han vet.

En sidohistoria är att Mikaels gamla kollega, den alkoholiserade Henrik, som numera jobbar på internetleverantören Bahnhof, plötsligt verkar vara mer än bara alkoholiserad (och beroende av schack). Döljer han något han fått veta via sin nya arbetsgivare?

| 2 maj 2015 08:00 |