SPONSRAT

Skribent

MovieZine

10 maj 2015 | 08:00

Eftersnack "100 Code": Konstnärens död, alla andras bröd

Detta hände i avsnitt 10...
Poliserna pressar festfixaren Amir hårdare och lyckas får fram namnet på Amirs flickvän, Asha, som i sin tur är den som skött kontakterna med uppdragsgivaren (som gissningsvis är LH). Amir avslöjar också att det finns en smutsig polis, en som tar mutor.

Polisens namn är Göran (som i samma stund lämnar Stockholm för en weekend i en stuga i skogen, tillsammans med Mikaels dotter, Hanna). Detta får Mikael och hans kollegor nys om via övervakningskameror på en bensinstation, varpå jakten är igång.

Som av en händelse får polisen också in en rapport om att en flicka, skrikandes, flytt från en annan stuga i närheten av den som Göran och Hanna är på väg till. Det handlar om en flicka som ”Konstnären" lyckats få med för att sitta modell inför en målning (med tillhörande mord). När konstnären försöker injecera en spruta i flickans hals lyckans hon fly, men blir tillfångatagen igen.

Poliserna delar upp sig i två lag och intar varsitt hus. Mikael och Tommy ska rädda Hanna från den perversa Göran, men när poliserna hittar Göran har Hanna redan lämnat stugan. Det hindrar inte Mikael från att misshandla Göran i alla fall, innan han grips för allehanda övertramp. Samtidigt räddar de övriga i gänget flickan som Konstnären kidnappat. Polisman Björn Jonsson blir skuren i armen, varpå Konstnären skjuts till döds.

Den enda ledtråden som återstår nu är Asha, Amirs flickvän, som förhoppningsvis kan ta poliserna närmare LH.

Se nya avsnitt av "100 Code" varje fredag på HBO Nordic.
| 10 maj 2015 08:00 |