SPONSRAT

Skribent

MovieZine

15 maj 2015 | 12:00

Eftersnack: "100 Code" avsnitt 11

Mördaren gör äntligen en tavla.
När avsnittet inleds ligger Tommy fortfarande under vatten i sitt badkar, när han får en uppenbarelse, ett minne från tidigare i serien, då han besökte en av de tre ursprungligen misstänkta, Jonas Forsberg, som befann sig i New York när flera mord begicks där, men som visade sig ha blivit förlamad och därför avskrevs från utredningen.

I badet minns Tommy plötsligt att Forsberg hade en tavla hängandes ovanför sängen, en målning som påminde om en annan målning som konstnären Andrej målat. Sambandet leder polisen tillbaka till Forsberg (som inte alls är förlamad). Först nu förstår polisen att det bara var ett spel, och att sköterskan som låtsades ta hand om Forsberg egentligen var Asha, Amirs flickvän.

På tal om Amir... Någon lyckas ta över polischefens dator och får Amir frisläppt från häktet, bara för att skära halsen av honom. Poliserna misstänker Asha, och tar upp jakten på henne. Poliserna följer henne till Djurgården via hennes mobiltelefon, där hon träffar Forsberg, som flyr in på Gröna Lund.

Efter flera timmars jakt flyr Forsberg med sin båt, med både Mikael och Tommy ombord. Mikael får en spruta i halsen, blir förlamad och kastas sedan överbord. Avsnittet slutar när Tommy tvingas välja mellan att rädda Mikael eller fånga Forsberg, som vi alla tror är LH vid det här laget. Jag satsar min årslön på att Tommy nästa vecka drar upp Mikael ur plurret, och låter Forsberg åka vidare med båten. Men vem vet?

| 15 maj 2015 12:00 |