Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 juni 2023 | 11:00

Efterlängtade "Final Fantasy VII Rebirth" släpps tidigt 2024

Clouds episka äventyr fortsätter i uppföljaren till "Final Fantasy VII Remake" från 2020, där saker och ting verkar bli annorlunda från originalet.
Under gårdagens stora spelshow Summer Game Show fick vi bland annat se spel som John Carpenters "Toxic Commando", "Mortal Kombat 1" och "Prince of Persia: The Lost Crown".
 
Showen avslöjades dock med ett stort avslöjande, att den efterlängtade uppföljaren "Final Fantasy VII Rebirth" släpps tidigt 2024 – tillsammans med en riktigt matig trailer.
 
Spelet är den andra delen av tre av en remake av klassikern "Final Fantasy VII" från 1997, vars första del släpptes till Playstation 4 för ungefär tre år sedan.
 
 
 
En kul detalj är att spelet av någon anledning släpps på två skivor, likt originalet från 1997 som lagrades på tre.
 
"Final Fantasy VII Rebirth" tar vid där föregångaren slutade, där vi fick veta att saker och ting inte alltid kommer att ske exakt som i originalet. Kanske kan en viss känd karaktär överleva den här gången och andra dö? Den här gången verkar det även som att vi kommer få utforska en del större områden, i jakt på skurken Sephiroth och i kampen mot den onda organisationen Shinra.
 
"Final Fantasy VII Remake" fick betyget 5 av 5 av mig här på MovieZine, med orden att det "levererar både en nostalgitripp och en oerhört påkostad modern tolkning av den älskade klassikern".
 
Till skillnad från föregångaren släpps "Final Fantasy VII Rebirth" bara till Playstation 5 under 2024 och troligtvis även till PC någon gång i framtiden.
 
Vad tyckte du om "Final Fantasy VII Remake"?
| 9 juni 2023 11:00 |