Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2021 | 11:20

Efter "The Suicide Squad": Så blir tv-serien om Peacemaker

James Gunn regisserar John Cena i "Peacemaker" på HBO Max: "Serien blir lugnare än filmen."
I dessa streamingtider blir det allt vanligare att Hollywoods studiojättar försöker knyta ihop biofilmer med tv-serier, och på så sätt bredda sina "filmiska universum" bortom bioduken. Warner Bros ruvar på stora planer för streamingtjänsten HBO Max, där kommande filmer som "The Batman" och "Dune" snart får serie-spinoffs.

En annan tv-serie som är på gång fokuserar på antihjälten Christopher "Peacemaker" Smith från DC-filmen "The Suicide Squad". Planerna blev klara långt innan filmen ens haft biopremiär - John Cenas patriotiske psykopat ska få en ny chans att rädda världen.

James Gunn har skrivit alla åtta avsnitt och regisserar flera av dem, vilket ju är goda nyheter för oss som gillade filmen.

- Det finns många likheter med "The Suicide Squad", allt är tillåtet. Men mycket är också annorlunda, berättar han för Hollywood Reporter.

- Serien är på sätt och vis lugnare än filmen. Den handlar mer specifikt om en annan grupp människor, och om samhället. En av huvudpersonerna är Peacemaker, och en annan är Danielle Brooks som spelar Leota Adebayo. Och hon har en mycket annorlunda syn på världen än vad Peacemaker har.
 
Large f856f233974fd548d337ce4f98aff7cf 016
Gunn regisserar Idris Elba i "The Suicide Squad".
 
En tv-serie innebär förstås också mer tid och utrymme till att utforska världen och de som befolkar den:

- Vi kan djupdyka in i karaktärerna, och dramat och komedin som de för med sig. Ja, det finns många likheter med filmen men serien blir mer jordnära och verklig. Men fortfarande inom ramen av en stor science fiction-berättelse som sträcker sig över en säsong. Huvudstoryn sträcker sig över en säsong, men det betyder inte att "Peacemaker" endast får en säsong.

Ni hörde mannen - det kan bli fler säsonger av "Peacemaker". Allt hänger förstås på att serien blir en succé när den släpps på HBO Max tidigt 2022.

(HBO Max finns ännu inte tillgänglig i Sverige - streamingtjänsten kommer att ersätta HBO Nordic senare i år eller under nästa år.)
| 8 augusti 2021 11:20 |