Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 september 2020 | 23:05

James Gunn gör en "The Suicide Squad"-spinoffserie för HBO Max

"Peacemaker" kommer att låta oss få spendera åtta avsnitt med John Cenas karaktär, som först kommer att introduceras i James Gunns "The Suicide Squad"-film.
CB rapporterar att HBO Max har beställt en första säsong av en spinoffserie till James Gunns ("Guardians of the Galaxy") kommande långfilm "The Suicide Squad". Den nya serien kommer att följa och berätta bakgrundshistorien kring John Cenas karaktär "Peacemaker", som även kommer att vara namnet på serien. Gunn kommer att skriva seriens samtliga åtta avsnitt, tillsammans med Peter Sarfan ("Shazam!", "Aquaman", "The Suicide Squad") och Warner Bros. ombord som seriens producenter.
 
- "Peacemaker" är en chans att få dyka ner i aktuella världsproblem ur synvinkeln från den här superhjälten/superskurken/världens största skitstövel. Jag är peppad på att få expandera "The Suicide Squad" och ta den här karaktären från DC:s filmuniversum och ge den allt vad en serie kan. Och givetvis, att få fortsätta arbeta med John, Peter och mina vänner hos Warner Bros. är såklart grädden på moset, kommenterar Gunn själv nyheten om den nya serien.
 
Efter att David Ayers "Suicide Squad" mer eller mindre sågades vid fotknölarna 2016, var det nog många som hade börjat räkna ut DC:s försök att haka på Marvels framgångar med ett utökat superhjälteuniversum. Efter framgångarna med "Wonder Woman", "Shazam!", "Joker" och den stigande peppen kring de kommande filmerna "The Batman" och Gunns version av "The Suicide Squad" - så verkar Warner Bros onekligen ha vänt på den tråkiga trenden.
 
 
Gunn kommer att skriva klart alla avsnitten till "Peacemaker" innan han börjar att arbeta på "Guardians of the Galaxy III" hos Marvel. Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när den nya serien kommer att vara klar, men den kommer åtminstone inte att släppas innan Cena får axla rollen i den kommande "The Suicide Squad"-filmen under 2021.
 

Läs också: Joel Kinnaman är taggad på "The Suicide Squad"

 
Kommer du att ge "Peacemaker" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 23 september 2020 23:05 |