Serie

Skribent

Alexander Svensson

13 oktober 2023 | 22:01

Efter succén - ny "Suits"-serie på gång

Advokatdramat “Suits” har gått som tåget på Netflix de senaste månaderna, och nu planeras en ny serie i samma universum.
“Suits” är ett advokatdrama som följer juristerna Mike Ross (Patrick J. Adams) och Harvey Specter (Gabriel Macht) på en fiktiv advokatbyrå i New York. Serien, som även hade Meghan Markle (innan hon gifte sig med prins Harry) i en av huvudrollerna, var en riktig långkörare och fick hela nio säsonger innan den avslutades 2019.
 
På senaste tiden har "Suits" dock återigen blivit relevant efter att ha dominerat topplistorna och blivit en suitcé på Netflix under sommaren.Det plötsliga intresset bland publiken har självklart väckt intresse även i Hollywood, och nu rapporterar Deadline exklusivt att en ny serie i “Suits”-universumet planeras.
 
Den nya serien ska inte vara “Suits” säsong tio, eller en spinoff, sequel eller prequel. Det kommer istället att röra sig om nya karaktärer i en ny stad, men samma genre (advokatdrama) och som en del av “Suits”-franchisen. Den nya “Suits”-serien kommer att utvecklas av Aaron Korsh, som är hjärnan bakom “Suits”, och ska skapas för NBCUniversal, som dock inte velat bekräfta nyheten.
 
Ett försök att utvidga “Suits” gjordes redan 2019 i form av dramaserien “Pearson” med Gina Torres i huvudrollen, som dock lades ner efter en ynka säsong.
| 13 oktober 2023 22:01 |