Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

3 september 2022 | 00:01

Efter "Maktens ringar" - Amazons nya storsatsning “Citadel” är kaosartad

Spionthrillern “Citadel”, skapad av bröderna Russo har hittills haft en katastrofal inspelning, och dess budget ligger just nu på 235 miljoner dollar.
Tidigare har vi rapporterat om att bröderna Russo, som ligger bakom bland annat “Avengers: Infinity War”, “Avengers: Endgame” och nu senast “Gray Man” för Netflix räkning just nu gör spionthrillern “Citadel” för Amazons streamingtjänst Prime Video.
 
Nu rapporterar The Hollywood Reporter att produktionen blivit mer problematisk än väntat. Olika källor bekräftar att hälften av seriens kreativa team sagt upp sig på grund av oenig vision om seriens upplägg. Detta har i sin tur lett till att spionthrillern fått reshoots som blivit dyra för Amazon.
 
Under inspelningen av “Citadel” hade Amazon invändningar mot materialet och bröderna Russo, var vid tidpunkten upptagna med produktionen av “Gray Man”. Detta ledde till att producenten och seriens andra showrunner Josh Appelbaum blev uppsagd, medan bröderna Russo är kvar och jobbar med serien.
 
Budgeten för första säsongen av “Citadel” var från början 160 miljoner dollar, och efter dessa dyra meningsskiljaktigheter har den ökat med ytterligare 75 miljoner dollar. Totalt blir det 235 miljoner dollar, vilket kan jämföras med Amazons storsatsning “Sagan om ringen: Maktens ringar” vars licens gick för 250 miljoner dollar och första säsongens budget på 465 miljoner dollar.
 
Idéen för “Citadel” är serie om olika agenter spridda runtom jorden, som måste samarbeta för att klara ett enormt uppdrag. Richard Madden (“Game of Thrones” och “Bodyguard”) och Priyanka Chopra Jonas (från senaste remaken av “Baywatch”) spelar huvudrollerna.
| 3 september 2022 00:01 |