Film

Skribent

Martin Persson

10 juli 2024 | 23:35

Efter Kevin Costners flopp - ingen augustipremiär för ”Horizon 2”

Hästen stoppas i galoppen till följd av svikande publik.
Kevin Costners storsatsning ”Horizon: An American Saga – Kapitel 1” delar kritikerna. Från vissa håll är omdömet lite ljummet och ifrågasätter det något röriga ofokuserade upplägget, medan somliga som vår recensent på Moviezine var mycket nöjd med filmen.
 
Men trots viss positiv respons tycks biopubliken svika vad som borde varit en av sommarens dundersuccéer. Det har tidigare rapporterats hur filmen floppar på bio. En budget på 100 miljoner dollar lyckades bara spela in 11 miljoner och nu tycks det dessutom påverka det tilltänkta datumet för uppföljaren, som skulle gått upp på bio redan 16 augusti.
 
Det kunde tyckas vara för bra för att vara sant att två av dessa mastodontfilmer spelades in i samma veva och släpptes med ett par månaders mellanrum. Och i slutändan var det just för bra för att vara sant. I en rapport på Variety visar det sig nämligen att filmen skjuts upp på obestämd tid.

Produktionsbolagen bakom filmen hoppas istället på att fler ska hinna upptäcka den första filmen för att bygga upp hype inför uppföljaren:
 
- Vi har valt att inte släppa ”Horizon 2” den 16 augusti för att ge större möjlighet att upptäcka den första filmen. Publikens respons till ”Horizon” har varit underbar. Kevin gjorde denna film för folk som älskar film och äventyr. Det har varit otroligt fin respons från biografägare och fans och vi hoppas att detta leder till att fler får ta del av vår film innan vi släpper uppföljaren.
 
Man menar dock att filmen haft viss succé hos den äldre publiken på sina håll i USA och hoppas att detta med tiden ska generera mer prat och förhoppningsvis mer imponerande intäkter.
 
När ”Horizon: An American Saga – Kapitel 2” kan tänkas komma upp på biodukarna är än så länge okänt. Vill du däremot hjälpa första filmen på traven så visas den just nu på bio över hela landet.
| 10 juli 2024 23:35 |