Serie

Skribent

Viktor Eriksson

12 april 2024 | 18:00

Efter “Fallout” – Bethesda diskuterar möjlig “Elder Scrolls”-tv-serie

Chefen för spelutvecklaren berättar att de tackade nej till att göra en “Fallout”-tv-serie i tio år innan det klickade.
I veckan släppte Prime Video sin nya tv-serie “Fallout”, baserad på den postapokalyptiska rollspelsserien med samma namn. Den ursprungliga spelserien ägs av Bethesda som även gjort fantasyrollspelsserien “Elder Scrolls” och rymdäventyret “Starfield.
 
I en ny intervju med IGN diskuterar spelutvecklarens chef, Todd Howard, möjligheterna för att även dessa verk kan bli film- eller tv-serier någon gång i framtiden.
 
– Det är inget som det arbetas på. Alla frågar om “Elder Scrolls” och jag fortsätter att säga nej. Jag kommer nog fortsätta att säga nej. Jag kan inte förutspå framtiden däremot, säger Todd Howard.
 
Enligt honom ska Bethesda tackat nej till att göra en "Fallout"-tv-serie i hela tio år innan de tackade ja till Amazons version. 
 
– Alla ville göra en tv-serie eller film men jag kände inte riktigt för det, säger Todd Howard och fortsätter.
 
– Du vet aldrig när något klickar. Men jag tror “Fallout” uppstod genom att alla involverade gick samman för att göra ett riktigt bra jobb. Det var inte forcerat. Det var som en naturlig relation där det lät riktigt coolt med en tv-serie snarare än att vi kände att vi behövde ha en tv-serie.
 
| 12 april 2024 18:00 |