Serie

Skribent

Erika Jarhed

14 mars 2023 | 16:00

Oscarsbelönade Edward Berger är klar för Amazons nya kriminalserie

Edward Berger tog hem Oscarn för bästa internationella film i söndags. Nu meddelar Deadline att han är klar för Amazons nya kriminalserie "Helltown".
Den tyska regissören Edward Berger har nog sedan i söndags haft fullt upp då hans film ”På Västfrontet intet nytt” tog hem hela fyra Oscars, bland annat för bästa internationella film och bästa filmmusik. Inte så konstigt att Hollywood nu sliter i honom.
 
Deadline skriver att Berger kommer att regissera och producera en ny kriminalthriller-serie hos Amazon.
 
Serien med namnet ”Helltown” är baserad på romanen med samma namn av Casey Sherman. Mohamad El Masri som tidigare har varit med och skrivit manus till serien ”Severance” kommer här att skriva manus och verka som exekutiv producent för serien. Även Robert Downey Jr. uppges att vara med i projektet som producent och skådespelaren Oscar Isaac som har varit med i senaste Star Wars-trilogin och i Marvels serie ”Moon Knight”, är i diskussioner om att spela huvudrollen.
 
Serien kommer att bestå av åtta avsnitt och kommer att handla om den verkliga personen Kurt Vonnegut och hans liv innan han var en känd författare. År 1969 var Kurt en kämpande romanförfattare och bilförsäljare som levde ett vanligt liv med fru och fem barn. När två kvinnor försvinner och hittas mördade i utkanten av Provincetown blir Kurt indragen i jakten på seriemördare, och bildar ett farligt band med den huvudmisstänkte.
 
Vi väntar med spänning när "Helltown" får sin premiär.
| 14 mars 2023 16:00 |