Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2022 | 11:00

Edvin Ryding: "Galet att bli igenkänd i Cannes"

Rising Star-vinnaren blev inbjuden till filmfestivalen i Cannes - och fick se en av sina favoritskådisar.
Unga stjärnskottet Edvin Ryding, känd från tv-serier som "Gåsmamman", "Älska mig" och "Young Royals", vann i höstas utmärkelsen Rising Star på Stockholms filmfestival. I priset ingick inbjudan till en annan filmfestival, nämligen Cannes, där Edvin under helgen fått delta i en presskonferens och nätverka med filmbranschen. MovieZine träffade skådespelaren. 
 
Hur är dina första intryck av Cannes?
 
- Det är bra! Jag sa det igår till mina vänner, att min enda bild av Cannes filmfestival var... Har du sett "Mr. Beans semester"? Det var ungefär den bilden jag hade. Men det är fantastiskt här. Varmt, fuktigt, glittrigt och maffigt. Många inspirerande människor, så det är superkul. 
 
Har du fått se några filmer eller kändisar än?
 
- Inga filmer än. Det kommer ikväll, då ska jag se "Boy From Heaven". Det ska bli superspännande. Inga kändisar än men jag har bara hört vilka som var här...! Tom Cruise var här, men jag fick ingen glimt. När jag skulle hämta min ackreditering igår så hade de visning av "Armageddon Time". Och Jeremy Strong som är med i en av mina absoluta favoritserier, "Succession", var bara några hundra meter ifrån mig.
 
Blir du själv igenkänd här i Frankrike?
 
- Ja. Det är helt sinnessjukt, att jag är på världens största filmfestival och inte är helt anonym. Det är självklart ingenting i jämförelse med de övriga som är här, men ändå. Att nån kommer fram och vill ta en bild och känner igen mig, det känns galet. Jag blir väldigt rörd och tacksam.
 
Edvin Ryding med Omar Rudberg på inspelningen av andra säsongen av "Young Royals".
 
Ni blev nyss klara med säsong 2 av "Young Royals". Hur har det gått?
 
- Det har gått bra. Det har ju varit en utmaning med tanke på var vi kommer ifrån. Vi har en säsong 1 som gick väldigt bra. Vi har en otroligt stark fanbase som såklart är otroligt kreativa och vill väldigt mycket med säsong 2. Men det har varit fint att få gå tillbaka in i det igen. Jag har nog inte riktigt kommit ur det än. Vi blev klara i tisdags förra veckan, och jag har inte riktigt släppt det än.
 
Vad kan du berätta om den nya säsongen?
 
- Jag kan berätta att... Jag tror inte folk vet vad de har att förvänta sig. Eller, det kommer bli något väldigt oväntat skulle jag säga. Man vill alltid ta berättelsen framåt, och det tycker jag att vi har gjort på ett nytt och vågat sätt.
 
Några andra roller framöver?
 
- Inget som är spikat än. Det är en grej i pipelinen men vad som helst kan hända. Jag ser fram emot att jobba med duktiga regissörer, producenter, manusförfattare och skådespelare i en lång tid framöver. Så jag försöker att inte vara så stressad (skratt).
| 24 maj 2022 11:00 |