Film

Skribent

MovieZine

22 februari 2019 | 15:00

Första skådespelarna klara för Edgar Wrights rysare

Edgar Wrights senaste projekt "Last Night in Soho" har precis landat Matt Smith och stjärnskottet Thomasin Harcourt McKenzie i rollistan.
Han beskriver själv filmen som något i samma anda som Roman Polanski. Edgar Wrights "Last Night in Soho" är en psykologisk skräckfilm som utspelar sig både under 60-talet och i nutid, enligt Collider. Mycket mer detaljer än så vill inte Wright avslöja.

Vad vi dock vet är att de senaste tillskotten i rollistan är Matt Smith, mest känd för sin roll som den ikoniske tidsresenären i "Doctor Who", och den unga skådespelerskan Thomasin Harcourt McKenzie, som gjorde sin debut i "Leave No Trace" förra året.

Även fast dessa namn kan vara tämligen okända för vissa så ska dem ej underskattas. Smith har till exempel skrivit på för den kommande Marvel-filmen "Morbius", där vi ser Jared Leto i huvudrollen som en blodtörstig vampyr. Framtiden ser lika ljus ut för honom som det gör för den 18-åriga McKenzie som gjorde sin mycket uppmärksammade och kritikerrosade huvudrollsdebut tillsammans med Ben Foster i fjol.

Vad mer vi har att vänta får vi helt enkelt se framöver - och det är onekligen så att Wright brukar ha mer än ett ess i ärmen. Speciellt om man blickar tillbaka på framgångar som bland annat "Shaun of the Dead", "Scott Pilgrim" och nu senast "Baby Driver".
| 22 februari 2019 15:00 |