Film

Skribent

Mats Karlsson

5 juli 2010 | 17:34

"Eclipse" ny etta på biotoppen

"Eclipse" tog som väntat över förstaplatsen från "Sex and the City 2". Den tredje Twilight-filmen lockade hela 214 000 personer till biograferna som är en riktigt stark öppning, även om filmen hade premiär redan i onsdags. Veckans övriga premiärfilmer gick också över förväntan. På plats 10 hittar vi italienska dramakomedin "En italiensk familj på gränsen till sammanbrott" och på 12:e plats placerade sig Doors-dokumentären "When You're Strange".

I USA blev det också "Eclipse" i topp som öppnade premiärhelgen med 161 miljoner och 261 miljoner dollar på världsbasis. Produktionskostnaden för "Eclipse" är relativt låg, enbart 68 miljoner dollar och någon större anledning till oro för Summit Entertainment finns därmed inte. Shyamalans "The Last Airbender" hade också premiär i helgen och lyckades spela in 40 miljoner dollar, trots att den har blivit sågad längs med fotknölarna. Men nackdelen är att den har en betydligt högre budget än "Eclipse", 150 miljoner dollar och kommer få kämpa för att få tillbaka dem pengarna.

Nu till helgen är det dags för sista kapitlet av Shreks äventyr som har fått titeln "Shrek - Nu och för alltid". Men eftersom det är en Hollywoodproduktion ska man nog inte vara för säker på den saken.

Kolla in hela topplistan här

| 5 juli 2010 17:34 |