Skribent

Andréas Göransson

11 juni 2018 | 19:38

E3 2018: Square Enix bjöd på en gäspning till presskonferens

Få nyheter och gamla trailers var vad den japanska utgivaren bjöd på.
Square Enix körde ett upplägg som visar det Nintendo nyttjat ett par år – en förinspelad presskonferens. Och presentationen inleddes med nytt gameplay från kommande ”Shadow of The Tomb Raider”. I videon vandrar Lara Croft runt i djungelmiljö och tar ner fiende, en efter en.
 
 
Hastigt gick utgivaren vidare till ”Final Fantasy 14” och den nya expansionen Stormblood. Av det vi fick se följer man receptet troget men introducerar nog med nytt för att de inbitna fansen inte ska bli besvikna.
 
 
Man passade även på att visa upp mer från ”The Awesome Adventures of Captain Spirit”, trots att det utannonserades på Microsofts presskonferens igår, och avslöjade att spelet innehåller ledtrådar om ”Life is Strange: Season 2”. Med andra ord är det något vi behöver spela. Tur att det är gratis.
 
 
Square Enix öste på med trailers till redan utannonserade spel som ”Dragon Quest XI” och ”Just Cause 4”. Men man bjöd så klart även på överraskningar – exempelvis jobbar Platinum Games på en helt ny spelserie kallad "Babylon's Fall". Det släpps till Playstation 4 och Windows under 2019. Men det var så klart inte den enda nyheten. En kryptisk trailer till ”The Quiet Man” rullades upp. Det är konsolexklusivt till Playstation 4 men får även en PC-release. Förhoppningsvis kommer mer information under de kommande veckorna.
 
 
 
”Kingdom Hearts 3” visades upp redan på Xbox-eventet igår. Trots detta fick spelet ändå en dos kärlek i form av en mer eller mindre redan känd trailer. Förutom ett rätt risigt röstskådespeleri och vad som verkar vara krystat manus, ser spelet strålande ut och precis så färgglatt som jag förväntat mig.
 
 
I överlag var detta dock E3-mässans tråkigaste presskonferens så här långt. Inte ett ord om ”Final Fantasy 7”-remaken yppades och de flesta titlarna var redan utannonserade sedan innan.
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 11 juni 2018 19:38 |