Film

Skribent

Mats Karlsson

18 juli 2018 | 17:15

Dwayne Johnson tjänar bäst i Hollywood

Actionskådisen drog in sanslösa 124 miljoner dollar under 2017.
Det rullar på bra för Dwayne Johnson i Hollywood, där förra årets knallsuccé "Jumanji: Welcome to the Jungle" sticker ut mest i hans CV, filmen blev en riktigt skön ekonomisk överraskning för studion. I en ny rapport från Forbes visar det sig att Johnson är den bäst betalde skådespelaren, det med råge.
 
Enligt affärstidningen uppnådde Johnsons intäkter för 2017 till 124 miljoner dollar (1.094 miljarder svenska kronor). Det är nästan en fördubbling mot Johnsons intäkter för 2016, där han inkasserade 65 miljoner dollar.
 
- Jag är killen som startade med 7 dollar på fickan. Jag jobbar extremt hårt, men kunde aldrig ana (i mina vildaste drömmar) att jag skulle bli den högst betalde skådespelaren i Forbes historia, skriver Johnson på Instagram.
 
Det Johnson poängterar är att Forbes har aldrig rapporterat om så här höga siffror förut. Följande filmer och tv-serier ledde Johnson till det resultatet:
 
"Fast and Furious 8"
"Baywatch"
"Lifeline"
"Jumanji: Welcome to the Jungle"
"Ballers"
 
Men som vi rapporterade om i maj drar Johnson in fina pengar på sociala medier, där han följs av 13 miljoner på Twitter, 58 miljoner på Facebook och 105 miljoner på Instagram.
 
Just nu ser vi Johnson på bio i actionfilmen "Skyscraper" och framöver finns chansen att se honom i bland annat i "Jungle Cruise" och "Hobbs and Shaw".
| 18 juli 2018 17:15 |