Film

Skribent

Anders Eklöf

23 augusti 2021 | 09:11

"Dungeons & Dragons"-filmen är färdiginspelad

Inspelningarna av filmen baserad på det snart 50 år gamla bordsrollspelet "Dungeons & Dragons" är klara.
Sedan en tid tillbaka har regissörerna Jonathan Goldstein och John Francis Daley arbetat på en film baserad på det enormt populära bordsrollspelet "Dungeons & Dragons" med bland annat Hugh Grant, Sophia Lillis, Michelle Rodriguez och Chris Pine i rollerna. 
 
Nu meddelar John Francis Daley att filminspelningen är klar och att han överlevde, på Twitter
 
 
 De två regissörerna Goldstein och Daley ligger bakom komedier som "Ett päron till farsa: Nästa generation", "Game Night" och har skrivit manus till "Spider-Man: Homecoming".
 
Väldigt lite är känt om handlingen i "Dungeons & Dragons"-filmen, mer än att Hugh Grant ska spela skurk. Kommer den utspela sig helt i en fantasyvärld eller blir det mer meta, om ett gäng som spelar rollspelet? 
 
Rollspelet "Dungeons & Dragons" släpptes 1974 och blev snabbt en succé, som fortfarande håller i sig nästan 50 år senare. Spelet utspelar sig i en magisk värld där människor möter alver, orcher, drakar och andra varelser. Redan för 21 år sedan kom en film baserad på spelet med bland annat Jeremy Irons, som blev en rejäl flopp både när det gäller biljettförsäljning och kritik från fansen. 
 
 
"Dungeons & Dragons"-filmen har en planerad premiär någon gång under våren 2023. Förutom filmen är även en tv-serie på gång, skriven av "John Wick"-författaren Derek Kolstad
 
Spelar du "Dungeons & Dragons"? Tror du att en film kan bli bra? 
| 23 augusti 2021 09:11 |