Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 december 2023 | 10:00

"Dune: Part Two" har ett nytt datum - får premiär i Sverige före USA

Amerikanarna flyttade fram nyligen fram sitt premiärdatum ett par veckor, och då vill förstås inte Sverige vara sämre.
Om “Dune: Part Two” var en människa, hade vi säkert skojat om att den haft myror i brallorna. Inspelningarna av Denis Villeneuves uppföljare avslutades i december 2022 med en planerad premiär i oktober 2023.
 
Fast därefter har datumet flyttas både fram och tillbaka flera gånger, först för att anpassa sig bättre till andra studios filmpremiärer (och därmed optimera egen inkomst). Sedan ställde Hollywoodstrejkerna till det.
 
Men nu har man alltså landat i ett nytt datum. Efter att den amerikanska releasen flyttats fram två veckor, anpassade sig även Europa till denna nya verklighet. Vi är ju trots allt ganska vana vid att få Hollywoodpremiärer före hemlandet. I det här fallet innebär det att 28 februari 2024 ska markeras extra tydligt i kalendern.
 
"Dune: Part Two" tar vid den där första delen slutade. Återvändande skådespelare inkluderar Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård, och bland alla nya ansikten ser vi bland annat Florence Pugh, Austin Butler och Christopher Walken.
 
För den som behöver friska upp minnet efter den långa väntetiden, så finns första "Dune" att streama på HBO Max.
 
Kolla in trailern till del två här:
 
| 4 december 2023 10:00 |