Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 september 2020 | 09:45

"Dune" och "Wonder Woman 1984" riskerar att bli försenade

Warner Bros förväntas ge storfilmerna (ännu) senare premiärdatum.
2020 har varit ett omskakande år för filmbranschen, minst sagt. Vi har fått se biografer slå igen och storfilmer kastas om. Än är det inte slut. Ryktet säger att Warner Bros med största sannolikhet kommer att ge "Wonder Woman 1984" och "Dune" ett senare premiärdatum.
 
 
"Wonder Woman"-uppföljaren skulle ha gått upp på bio i juni, och har redan blivit försenad en gång. Men kan den verkligen leva upp till löftet om biopremiär 2 oktober?

Knappast troligt, skriver Deadline. Enligt sajten kommer filmen antagligen släppas i november eller december istället. Bland annat för att låta "Tenet" (från samma studio) dra in mer pengar, speciellt när biografer i storstäder som Los Angeles och New York ännu inte har hunnit öppna.

Hamnar "Wonder Woman 1984" i november/december så får även Warner Bros nästa storfilm snällt maka på sig. Det innebär att efterlängtade "Dune" förlorar sitt premiärdatum (18 december) och får vänta till år 2021.
 
 
Denis Villeneuves episka "Dune" visade upp sin första trailer igår, utan att ange premiärdatum - vilket annars brukar vara självklart för en storfilm. Det förstärker misstanken om att studion gör sig redo för att senarelägga filmen.
| 10 september 2020 09:45 |