Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

19 februari 2024 | 18:30

Hypen är äkta - nyreleasen av "Dune" håvar in ytterligare 312 miljoner

En av senaste tidens trender lönar sig, trots allt.
Tidigare i februari skrev vi en krönika om den senaste trenden från Hollywood; nyreleaser av filmer som fortfarande är nya. Visst är det kul att se klassiker som "Harry Potter" eller "Terminator" på bio igen, men att "Morbius" och "Tenet" går upp på bio är bara... girigt? 
 
 
Dock lär trenden inte dö ut i första hand, inte om vi kikar på senaste siffrorna för nyreleasen av "Dune". Efter en vecka sen sin nypremiär har "Dune" dragit in sanslösa 312 miljoner kronor globalt, vilket är lysande siffror för en film som finns tillgänglig för streaming och uthyrning. Filmens totala intäkter står nu på ungefär 4,3 miljarder kronor eller $433 miljoner, skriver Collider, och mer lär det bli i samband med att hypen inför "Dune: Part Two" eskalerar ytterligare. 
 
Tråkig trend tycker vissa, snuskigt bra tycker filmbolagen som mests troligen kommer fortsätta på samma spår. "Dune: Part Two" får svensk biopremiär den 28 februari och vi får återse både Timothée Chalamet och Zendaya i huvudrollerna. De första reaktionerna har trillat in och filmen jämförs både med "Sagan om Ringen" och "Rymdimperiet slår tillbaka". Vår recension släpps den 21 februari. 
 
Vad tycker du om att fler och fler filmbolag släpper nya filmer på bio igen? Kommentera nedan. 
| 19 februari 2024 18:30 |