Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 juni 2016 | 15:00

Duncan Jones om uppföljarna till "Warcraft"

Men blir det några överhuvudtaget?
"Warcraft: The Beginning" går inte särskilt bra på den inhemska amerikanska biomarknaden men däremot ser situationen ljusare ut på den kinesiska. Frågan om eventuella uppföljare på Duncan Jones film hänger i luften just nu, och något definitivt svar lär vi inte få innan det står klart hur mycket pengar "Warcraft: The Beginning" lyckas spela in. Det hindrar däremot inte Jones själv från att prata om vad han har för planer för film två och tre i den tänkta trilogin. Se upp för smärre spoilers om du inte sett filmen än.

Via io9 berättar han varför filmen slutar med Thrall, och var tanken är att hela filmserien ska ta oss:

- Om vi får chansen att göra fler filmer så handlar den här historien, för mig, om att orkerna förlorar sitt hemland. Och Durotan försöker hitta ett nytt hem åt sitt folk. Jag skulle älska om vi i slutet av trilogin äntligen fick veta var det här nya hemmet är. Och Thrall är såklart av enorm vikt i just den historien.

Jones svarar också på frågan om hur troliga eventuella uppföljare är:

- Chris Benson och jag har diskuterat i rätt lösa termer hur trilogin kommer att se ut. Vi alla vill helst bara ta det lite lugnt efter den här filmen. Den tog tre och ett halvt år. Men vi kommer gå tillbaka in i det igen om folk gillar den här filmen tillräckligt mycket för att ge oss en chans att göra några till.

Vad vill regissören själv se i framtida filmer då?

- Jag skulle älska att se Lich King. Du vet, jag hade älskat att se de här andra sakerna. Jag skulle älska att se någon annan berätta de historierna så att jag kan få se dem från ett fan-perspektiv.

Vill du se en trilogi i "Warcraft"-universumet bli sanning?
| 14 juni 2016 15:00 |