Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 juni 2016 | 20:00

Duncan Jones om att "Warcraft" blir sågad vid fotknölarna

"Jag är verkligen stolt."
Det kan inte ha varit lätt för stackars Duncan Jones de senaste veckorna. Ända sedan "Warcraft: The Beginning" kom ut har den sågats hårt av en i stort sett enig kritikerkår (i skrivande stund ligger den på 31/100 på Metacritic), även om många Warcraft-fans däremot verkar gilla hur trogen filmen är gentemot spelförlagan. Just det senare är något Jones tagit till sig. 

När vi träffade "Moon"- och "Source Code"-regissören på röda mattan under den "globala" premiären av filmen i Hollywood frågade vi hur han egentligen känner inför filmens allt annat än mjuka mottagande.

Han svarade:

- Jag är bara så exalterad över att fansen har omfamnat filmen. Jag menar, den mängd support och kärlek som fortsätter strömma in från dem har verkligen varit överväldigande på många sätt. Jag är verkligen stolt över det faktum att vi har gjort en film som de kan ställa sig bakom på det sätt de har gjort.

En lätt undanmanöver av Jones, men vi kan nog räkna med att mottagandet inte varit vad han förväntat sig. Planerna på en eventuell trilogi som tidigare framkommit lär ha skadats av dålig "word of mouth" och en hitintills inte särskilt övertygande publikströmning till biograferna.Vad tyckte du om "Warcraft: The Beginning"? Vill du se en tvåa?
| 8 juni 2016 20:00 |