Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2014 | 09:01

Duncan Jones bryter ny mark med "Warcraft"

När Duncan Jones film är inspelad väntar nästan två års efterarbete. "Nästa generations teknologi", säger producenten.

Inom ett par veckor är Duncan Jones "Warcraft" färdigfilmad. Men arbetet är långt ifrån över. Mellan sista klappan och premiärridån i mars 2016 väntar över 1,5 års efterbearbetning. Legendary Films VD Thomas Tull förklarar varför.

- Dels handlade det om att hitta rätt datum. Ni kanske har märkt att det kommer en del rätt stora filmer de kommande två åren. Dels handlar det också om att Duncan Jones har gjort vissa saker, vissa sekvenser som aldrig har gjorts förut. Vi vill ha gott om tid för att försäkra oss om att det verkligen sitter.

- Det blir cirka 20 månader, vi kommer att ta oss tiden för att se till att vi får allt rätt. Det är verkligen nästa generations teknologi.

Nästa generations teknologi? Låter spännande! Vad exakt det handlar om kan vi berätta mer om inom kort. MovieZine besökte inspelningen i Vancouver tidigare i år så håll utkik efter intervjuer och reportage närmare filmens premiär.

I intervjun med CraveOnline säger "Warcrafts" producent att regissören Duncan Jones fans kommer att känna igen det de gillade i hans tidigare filmer, "Moon" och "Source Code".

- Det är en mer linjär story, men det är också Duncan Jones. Det var vad vi ville ha, inte bara rakt på fantasy. Det är ett privilegium för oss, att jobba med folk som han.

Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell och Ben Foster har några av rollerna i Duncan Jones "Warcraft", som bygger på "World of Warcrafts" universum. Biopremiären får vi vänta på till 11 mars 2016.

| 7 maj 2014 09:01 |