Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 september 2022 | 18:00

”Dumma mej”-studion gör animerat för vuxna

Datoranimeringsstudion Illumination som gjort filmerna om Gru och minionerna riktar sig mot äldre målgrupp.
Sedan debuten ”Dumma mej” (2010) har Illumination skördat framgångar med en rad animerade, familjevänliga filmer som även inkluderar ”Husdjurens hemliga liv”, ”Sing” och ”Grinchen”. Nu har de anlitat tidigare Netflix-animatören Mike Moon för att starta Moonlight som ska göra film utanför den unga målgrupp man tidigare fokuserat på.
 
Moon har tidigare varit chef för vuxet animerat på Netflix och har jobbat på filmer som “Spider-Man: Into the Spider-Verse” och “The Mitchells vs. The Machines”. Han kommer förutom att vara chef för Moonlight även agera kreativ rådgivare åt Illumination. Moonlights filmer kommer att distribueras under Illuminations partnerskap med Universal, skriver Variety.
 
- Vi har en exceptionellt begåvad grupp av tecknare, filmskapare och producenter på Illumination och tror inte det finns något bättre för detta team än Mike och det nya bolaget vi ska bygga upp. Han har exceptionell smak, stor erfarenhet och en stark vision för filmerna vi planerar att skapa tillsammans. Jag ser fram emot att se Mike och Moonlight bidra till Illuminations framtid, säger Chris Meledandri, Illuminations skapare och VD.
 
Återstår att se hur dessa animerade filmer för vuxna kommer att se ut och om de lyckas hålla sig från ännu en ”Dumma mej”-spinoff eller om vi får se Gru i en mognare mer vuxen version...
| 24 september 2022 18:00 |