Skribent

Anna Thunman Sköld

19 december 2013 | 19:01

"Duck Dynasty"-stjärnan avstängd från sin egen serie

Anledningen: Hans homofobiska åsikter i en GQ-intervju.

Den 67-årige "Duck Dynasty"-patriarken Phil Robertson har bannlysts från den populära realityserien på obestämd tid efter att han kommit med kontroversiella åsikter i en intervju med magasinet GQ.

I intervjun säger den djupt religiöse Robertson bland annat:

- För mig - som man - framstår en vagina som mer attraktiv än en mans anus. Men det är bara jag. Jag kan bara tänka: Det finns mer där! Hon har mer att erbjuda. Jag menar, kom igen, killar! Fattar du vad jag menar?

Dessa ord fick många att se rött, däribland amerikanska HBT-rättsorganisationen GLAAD som fördömde Robertson och kallade yttrandena för "några av de mest avskyvärda och mest extrema uttalanden som gjorts mot HBT-personer i en konventionell publikation." De sade också att "hans utsagor var fyllda med daterade stereotyper och rena felaktigheter".

Kabelkanalen A&E:s ägare A+E gick gick även de ut med ett pressutskick där de tydligt tog avstånd från vad Robertson sagt.

"Vi är extremt besvikna efter att ha läst Phil Robertsons kommentarer i GQ, som är helt baserade på hans egna åsikter, och inte reflekteras i "Duck Dynasty"-serien. Hans personliga syn delas inte på något sätt av A+E Networks, som alltid stöttat och hyllat HBT-rörelsen. Kanalen stoppar nu Phil från att medverka i serien på obestämd tid."

Via A&E kom sedan en kommentar från Robertson själv:

"Jag skulle aldrig behandla någon respektlöst bara för att de var annorlunda än jag. Vi är alla skapade av Gud och likt Honom, älskar jag hela mänskligheten. Vi skulle alla må bättre om vi älskade Gud och varandra."

Dock kommer ankjägarpappan synas i de kommande avsnitten då dessa redan var inspelade när GQ-intervjun offentliggjordes.

I Sverige sänds "Duck Dynasty" i Kanal 9.

| 19 december 2013 19:01 |