Film

Skribent

Sebastian Lind

28 maj 2021 | 22:40

Se 10 blodisande minuter ur kommande rysaren "The Unholy"

Oavsett om du är troende eller inte är "The Unholy" en teologisk skräckis som gör att du aldrig kommer se på en kyrka på samma sätt igen.
Sony Pictures har delat med sig av ett förlängt tiominutersklipp från deras kommande rysare "The Unholy".
 
Filmen, som är en teologisk skräckis med kristna förtecken, utspelar sig i trakterna runt Boston i USA, dit journalisten Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan) är utsänd för att undersöka en mystisk händelse. Det hela visar sig vara ett tonårsspratt och inget mera, men utan att veta det råkar Fenn släppa lös en osalig ande när han stampar sönder en märklig docka som han hittar ute på fältet...
 
 
Förutom Jeffrey Dean Morgan har även den ganska okända Cricket Brown en framträdande roll som unga kvinnan Alice, som ser syner och börjar tro att hon är Jungfru Maria inkarnerad. Cricket Brown har fått många lovord av amerikanska filmkritiker för sin insats (filmen släpptes lös redan i april där) och hon syns en kort stund under trailerns sista minuter.
 
"The Unholy" bygger på en roman från 1983 av James Herbert. För regin står Evan Spiliotopoulos i sin regissörsdebut, och filmen är producerad av ingen mindre än "Evil Dead"-mannen Sam Raimi.
 
"The Unholy" får svensk biopremiär den 23 juni. Kommer du gå och se den?
| 28 maj 2021 22:40 |