Serie

Skribent

Alexander Kardelo

21 mars 2020 | 15:00

Dragqueens till räddning i nya realityserien "We're Here"

Se trailern där Shangela, Eureka och Bob the Drag Queen hjälper småstadsbor att hitta sin inre diva. Premiär på HBO Nordic den 24 april.
Populära tävlingssåpan "RuPaul's Drag Race" har hjälpt till att göra dragshow och gaykulturen synlig och mainstream över hela världen. Nu står HBO redo att ta vidare stafettpinnen (eller discokulan) med tre av RuPauls glamorösa stjärnor.

I nya serien "We're Here" får vi se Shangela, Eureka O'Hara och Bob the Drag Queen invadera amerikanska småstäder, och som ett slag med den goda féns trollspö förvandlar de blyga vardagshjältar till vackra divor.

Det är som om "Priscilla, öknens drottning" fick kärleksbarn med "Queer Eye" - paljetter och höga klackar varvas med tårar och styrkekramar i den emotionella första trailern. Kolla in:
 
 
Den stiliga trion kommer få tackla teman som homofobi, rasism och maskulinitet i nya serien, enligt Shangelas citat till EW.com:

- När man växer upp i en liten stad där man sticker ut, så har man två val. Antingen drar man sig tillbaka och försöker flyga under radarn, eller så pushar man framåt. Man tänker: "Om de ska glo, så ska jag ge dem någon att glo på."
 
Första avsnittet av "We're Here" landar på HBO Nordic den 24 april.
| 21 mars 2020 15:00 |