Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 juni 2016 | 15:00

Dörr-scenen i "Game of Thrones" skulle ha blivit ännu mer brutal

Den hjärtgripande scenen från avsnittet "The Door" i senaste säsongen är fortfarande för mycket att hantera för många fans, men faktum är att regissören ville gå ännu längre.
Är du ikapp med "Game of Thrones"?  Bra, då kan du läsa vidare.

Att HBO-serien dödar våra älskade favoritkaraktärer till höger och vänster är vi vana vid, vid det här laget, men folk pratar och gråter fortfarande över Hodors tragiska öde. I den tidsparadox som uppstod när Bran reste runt i historien med Max von Sydow och råkade göra unge Wylis till dagens Hodor, är sorglig nog eftersom det förseglade hela Wylis/Hodors framtid. Att Hodor sedan offrar sig och håller för dörren - det som har blivit hans livsmening - medan Bran och Meera kan fly, är så fint och hemskt på samma gång. Och sedan det där med att han, tja, är död nu.

Saken är den att regissören Jack Bender har delat med sig i en intervju till Observer att den hjärtskärande slutscenen i "The Door" var väldigt nära att göras ännu mer brutal! Om du frågar mig var det bra att producenterna fick honom på andra tankar.

Bender förklarar i intervjun att han ursprungligen ville låta de levande döda riva sönder Hodors kläder och sedan börja slita av hans skinn och kött medan han håller för dörren. Om de döda kunde bryta sig igenom trädörren, skulle de också slita Hodor i stycken, resonerade regissören.

Men producenterna David Benioff och Dan Weiss påminde Bender att en sådan scen absolut skulle vara mest logisk, men det gore-iga våldet skulle sno fokus från poängen med scenen: att sörja Hodor (läs "att slita ut fansens hjärtan och sedan stampa på dem och mata dem till Ramsays hundar"). Man ville uppnå ett "emotionellt Hiroshima", som Bender uttryckte det, och uppnår man inte det blir såklart allt gore helt poänglöst. Därför fic vi ett mer lågmält slut på martyrskapet.

Tycker du att regissören gjorde det bästa valet för scenen?
| 3 juni 2016 15:00 |