Film

Skribent

Jenny Bång

2 april 2016 | 21:00

Donald Trumps karriär som skådespelare

Affärsmannen och presidentkandidaten Trump lånar gärna ut sig själv till film och tv. Här är 6 cameo-roller du kanske har glömt och förträngt.
Det är nog ingen som är speciellt orolig för att Donald Trumps karriär skulle vara över, om han inte vinner presidentvalet i USA. Men om allt ändå går åt skogen och han behöver en extra inkomst, så kan det vara bra att veta att han har något att falla tillbaka på. Som en skådespelarkarriär till exempel. Här är några av de filmer och serier som han redan nu har i sitt CV. 

Ensam hemma 2 – Vilse i New YorkI den andra filmen om familjen McCallisters galna julfirande, framträder Donald Trump som den karaktär han är bäst på, sig själv. När Kevin kliver in på Plaza Hotel i New York, möter han Trump och frågar honom om vägen till lobbyn. Och med sin allra snällaste röst, visar han vägen för Kevin. 

Ghost’s Can’t Do It ("En gång till älskling")
Den här filmen från 1989 verkar inte ha vunnit mycket på Trumps medverkan. På IMDB har filmen 2,1 i betyg, vilket nog säger ganska mycket om kvalitén. Trumps få repliker och någon sekund putande med munnen, gjorde i alla fall att han vann en Razzie Award för sämsta biroll. 

Busungarna
I barnfilmen från 1994, med bland andra Olsen tvillingarna, spelar Donald Trump oljepamp och pappa till Waldo. En av hans få, men mycket talande repliker, är ”Waldo, you’re the best son money can buy”.

Sex and the City (”The man, the Myth, the Viagra”)
En serie om New York utan Donald Trump? Inte troligt. Återigen dyker Trump upp som sig själv. I ett avsnitt spelar han bekant till en man som Samantha är intresserad av. Han och Trump äter lunch varpå mannen säger till Samantha att hon är skyldig honom 150 miljoner dollar, eftersom hennes skönhet distraherade honom och fick honom att just gå in med pengar i ett av Trumps nya projekt.

ZoolanderI första filmen om Zoolander visar sig Donald Trump, tillsammans med sin fru, på röda mattan. I en snabb intervju säger han ”Without Derek Zoolander, male modelling wouldn’t be what it is today.”

Fresh Prince of Bel-Air (”For Sale by Owner”)Donald Trump hälsar på hos familjen Banks, med ett enda intresse. Att köpa deras villa i Los Angeles. Det leder till en återblick av alla roliga stunder familjen haft i huset. Men Carltons första intryck? Han utbrister ”It’s the Donald!”, varefter han svimmar av. Inget hus blev sålt till Trump den gången.

Om ni inte har tröttnat på Donald Trumps framträdanden på filmduken, så finns det mer att hitta i serier som bland annat "Nanny" och "Spin City". 
| 2 april 2016 21:00 |