Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 februari 2024 | 16:45

Donald Glover om splittringen med Phoebe Waller-Bridge: "Som en riktig skilsmässa"

"Mr. & Mrs. Smith" kunde ha sett annorlunda ut, men kreativa oenigheter ledde till en skapares avhopp. Vad hände egentligen?
I actionrökaren "Mr. & Mrs. Smith" från 2005 spelade Angelina Jolie och Brad Pitt ett gift par som båda är hemliga agenter. I nya rebooten var det meningen att motsvarande roller skulle spelas av Donald Glover ("Community", "Atlanta") och Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "Indiana Jones and the Dial of Destiny"), som också skulle skapa serien tillsammans.
 
Men så blev det alltså inte. Waller-Bridge lämnade partnerskapet helt och hållet, och Maya Erskine ("Pen15") tog över rollen som Mrs. Smith.
 
Så vad hände egentligen? I en intervju med The Hollywood Reporter öppnar Donald Glover upp om omständigheterna kring splittringen.
 
- Det är som en skilsmässa på ett konstigt sätt. Man tänker: "Fan, det här borde ha funkat." Och det är bara jag som är ärlig, men jag tror att ett bra förhållande är ett där man inte viker från det extremt obekväma. Och jag vet inte om vi någonsin skulle komma till en plats där vi kunde vara helt brutala mot varandra.
 
Danny Glover tror att skillnaden kan vara kulturell, att tv-serier görs på så olika sätt i deras respektive länder.
 
- Man måste tänka på att "Fleabag" skrevs helt av henne, de har inte riktigt några författarrum i Storbritannien. Och på "Atlanta" byggde vi en kultur där vi kunde säga elaka saker till varandra eller säga "Den idén är typ [skit]", och sedan skrattade vi. Jag tror inte att vi någonsin kände oss tillräckligt bekväma med varandra. Och det är okej. Det är sånt som händer när man är två kaptener.
 
Det var inte nödvändigtvis självklart att Danny Glover skulle vara den som stannade kvar, eftersom både hade lagt ner mycket jobb på serien.
 
- Jag känner också att Phoebe inte var helt kär i grejen. Men jag känner mig väldigt trygg med det faktum att om saken hade känts mer som hennes och hon hade sagt: "Jag bara älskar det här", så hade jag sagt: "Du borde ha det."
 
I slutändan verkar det verkligen handla om kreativa oenigheter, och inte grova samarbetssvårigheter eller att någon gjorde ett dåligt jobb.
 
- Hon skrev om pilotavsnittet, och jag såg hennes manus och tänkte: "Det är definitivt inte min stil", men om hon hade gjort [serien] med sig själv i den, skulle vi alla säga: "Det här är en jävligt bra serie."
 
Första säsongen av "Mr. & Mrs. Smith" består av 8 avsnitt, som alla finns tillgängliga för streaming på Prime Video.
 
 

Läs också: Möt nya ”Mr. & Mrs. Smith” - TV-paret berättar om skillnaderna från filmen

 
| 8 februari 2024 16:45 |