Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 februari 2024 | 15:00

Dokumentären om stjärntäta spelet "Death Stranding" släpps på Disney+

"The Walking Dead"-skådisen Norman Reedus liknar den inflytelserika spelskaparen med Willy Wonka i dokumentären "Hideo Kojima: Connecting Worlds".
Uppdaterad 26 februari: MovieZine har varit i kontakt med en representant på Disney, som kan meddela att "Hideo Kojima: Connecting Worlds" dessvärre inte dyker upp på Disney+ i Sverige.
 
För några månader sedan fick vi veta att en dokumentär om skapandet av spelet "Death Stranding" av Kojima Productions är på gång, kallad "Hideo Kojima: Connecting Worlds".
 
Spelet utspelar sig i USA efter att en förödande händelse fått världen att falla i spillror och fyllas av otäcka skuggvarelser. Här spelar vi som Sam Porter Bridges (Norman Reedus, känd från "The Walking Dead"), som får i uppdrag att leverera paket till kolonier och återförena dem via ett nätverk.
 
Dokumentären som berättar om hur "Metal Gear Solid"-skaparen Hideo Kojima startade sin studio Kojima Productions och om utvecklingen av "Death Stranding".
 
"Den här visuellt fängslande dokumentär ger en sällsynt inblick i Hideo Kojimas kreativa process samt utforskar kraften och potentialen hos spel som konstform genom arbetet av en inflytelserik skapare älskad av miljoner världen över".
 
Nu är det klart att dokumentären har premiär på Disney+ den 23 februari.
 
 
I dokumentären får vi träffa flera personer från filmbranschen som Guillermo del Toro ("Pinocchio"), Nicholas Winding Refn ("Drive"), George Miller ("Mad Max"), Norman Reedus och bandet CHVRCHES, som medverkade i spelet.
 
"Death Stranding" släpptes 2019 och fick fina recensioner. Vi på MovieZine gav det betyget 4 av 5 och skrev att det "inte liknar något annat". Förutom att en uppföljare ska släppas 2025 ska spelet även filmatiseras av kreddiga studion A24, som ligger bakom filmer som "Everything Everywhere All At Once" och bioaktuella "Dream Scenario".
 
Kojima Productions har även ett skräckspel på gång tillsammans med regissören Jordan Peele ("Get Out", "Nope") till Xbox-konsoler med namnet "OD", samt ett smygspel inspiretat av "Metal Gear Solid" kallat "Physint".
 
Har du spelat "Death Stranding"?
| 12 februari 2024 15:00 |